Tarih: 25.06.2024 01:27

Büyükşehir Belediyesi Ekiplerimiz Sel Bölgesinde Çalışma Başlattı

Facebook Twitter Linked-in

Van Büyükşehir Belediyesi, sel ve su taşkınlarının yaşandığı Saray (Serav), Başkale (Elbak), Muradiye (Bêgirî) ilçelerine bağlı mahallelerde çalışma başlattı.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, selin etkili olduğu Saray (Serav) ilçesi Karahisar (Qerehîsar), Baltepe (Tum), Başkale (Elbak) ilçesi Hafiziye (Taxa Kele), Tepebaşı (Taxa Mırıya) ve Muradiye (Bêgirî) Adaklı (Bıncewan) mahallelerinde olayın ilk anından itibaren başlattıkları çalışmalarını sürdürüyor.

Selin yaşandığı mahallelerde 3 loder, 1 ekskavatör, 3 greyder, 2 hidromek, 1 vidanjör ve basınç aracı ile çalışma yürütürken, evlerini su basan yurttaşların yardımına da VASKİ ekipleri yetişti.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı bölgede selden etkilenen yollarda onarım çalışması yapılırken, mahalle içlerindeki çamur ve balçık temizliği çalışmaları da devam ediyor.

Van,Van Belediyesi

Orjinal Habere Git