Zorlu: “Ortahisar’ın kredi taleplerimize dönüş yapılmıyor”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayının son meclis toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin kredi taleplerine dönüş yapılmadığını belirterek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kredi taleplerinin onaylanıp o

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı son meclis toplantısında CHP Meclis Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün Düzköy Atıksu Şebeke Hattı ve Atıksu Tesisi İnşaatı İşi” için kredi kullanılması ve yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz aldı.

ORTAHİSAR’A AYRIMCILIK MI YAPILIYOR?
Cüneyt Zorlu, konuyla ilgili şu soruları yöneltti: “Bu tür yatırımları çok önemsediğimizi belirtmek isterim. Düzköy’de bu yatırımın yapılması elzemdir, arıtma tesisinin yapılması, kanalizasyon hattının döşenmesi önemlidir. 233 milyon lira gibi önemli bir yatırım yapılacak. Öncelik nasıl alınmıştır, bu konuda sayın bakanın acaba bölgesi olduğu için mi önceliğe aldınız? Çünkü bizim Ortahisar’ımızın kırsalındaki hatlarımız duruyor. Kuşlar derelerden su içemiyor. Bu konuda çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? TİSKİ’nin bu konuda bir çalışması var mıdır? Çünkü derelerimiz ve menfezler Ortahisar’ımızın deresine lağım akıtmaktadır Sayın Başkanım. Bu konuda aynı özveriyi göstermenizi bekliyor, teşekkür ediyoruz.”

“KREDİ KULLANMANIN YÖNTEMİ NEDİR?”
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sık sık kredi kullanımı konusunun gündeme gelmesiyle alakalı konuşan Cüneyit Zorlu, Ortahisar Belediyesi’nin kredi taleplerine dönüş yapılmadığına vurgu yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nin kredi taleplerinin onaylanmasıyla ilgili ise şu soruları aktardı: “TİSKİ’nin kredi kullanması için birçok kredi talebiniz var. Daha doğrusu İller Bankası üzerinden kredi alıyordunuz. Bu işin usulü nedir, bunu merak ettiğim için de soruyorum; ‘bu kredileri alıyor musunuz, onay geliyor mu? Biz Emlak Müdürlüğü için 25 milyon TL’lik kredi istedik. Yaklaşık 3-4 aydır dönüş olmadı. Yönetim kurulunda bize belki böyle bir kapı açılır mı? Bunun yöntemi nedir? Arkadaşlar bizi aydınlatırsa çok memnun oluruz. Nasıl kullanılıyor ve bugüne kadar kullanıldı mı, bu krediler açıldı mı? Yani başvuruyorsunuz alıyor musunuz, merak ediyorum.”

Trabzon,Ortahisar Belediyesi

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "BAYRAMHACI, TÜRKİYENİN YENİ TURİZM MERKEZİ OLACAK"

BAŞKAN DEMİR VE GÖLE BELEDİYE BAŞKANI BUDAK BİR ARAYA GELEREK İŞBİRLİĞİ KONULARINI GÖRÜŞTÜ

KAMUOYUNA AÇIKLAMA