Zihinsel Engelli Genç, Aksaray’da Polislik Hayalini Gerçekleştirdi

Güncel 28.06.2024 13:52:55 0
Zihinsel Engelli Genç, Aksaray’da Polislik Hayalini Gerçekleştirdi
Almanya'da yaşayan ve polis olma hayali kuran zihinsel engelli Kadir Can Acar, Aksaray'da bu hayalini gerçekleştirdi. 24 yaşındaki Kadir Can, Almanya'nın Frankenthal şehrinde doğup büyüdü ve ailesiyle birlikte yaşıyor. Tatil için memleketi Aksaray'a gelen Kadir Can, Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından özel olarak karşılandı ve hayalini yaşadı.
 

Kadir Can'ın Polislik Hayali


Kadir Can Acar, televizyonlarda hep polisiye dizi ve filmler izleyerek büyüdü ve polis olma hayalini hiç bırakmadı. Ailesi, Kadir Can’ın bu hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti ve Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçti. Emniyet yetkilileri, Kadir Can'ın polislik hayalini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptı.
 

Özel Karşılama ve Polis Kıyafeti


Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Kadir Can’ı özel olarak karşıladı ve ona uygun bir polis kıyafeti temin etti. Kadir Can, polis kıyafetini giydikten sonra emniyet müdürlüğünü gezdi ve çeşitli polis branşları hakkında bilgi aldı. Emniyet yetkilileri, Kadir Can'a polislik mesleği hakkında detaylı bilgiler verdi ve onu polis aracına bindirerek devriye gezisine çıkardı.
 

Unutulmaz Bir Gün


Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Mehmet Dalmış, Kadir Can'ın bir günlük de olsa polislik hayalini gerçekleştirdiklerini söyledi. Dalmış, "Kadir Can özel bir kardeşimizdir. Ailesi, Kadir Can'ın polis olmak istediğini emniyetimize gelerek bildirdi. Biz de uygun polis kıyafeti temin ettik. Emniyet içerisinde farklı branştaki arkadaşlarımız ile Kadir Can'la yakından ilgilendik, emniyeti gezdirdik ve trafik aracımızla devriye görevini yaptık. Kadir Can'ın bir günlük de olsa gönlünü hoş etmek için elimizden geleni yaptık" dedi.
 

Teşekkür ve Ziyaret


Kadir Can, Türkiye'ye geldiğinde Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü her zaman ziyaret edebilecek. Ayrıca, Almanya’dan getirdiği çikolatalar ile emniyet personeline de teşekkür etti ve onları mutlu etti. Komiser Yardımcısı Dalmış, "Kadir Can bizi ziyaret ederken Almanya'dan çikolatasını da getirmiş, bizleri de mutlu etti" diyerek, Kadir Can'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Kadir Can Acar'ın bu özel günü, hayalini gerçekleştiren ve ona unutulmaz anlar yaşatan Eskil İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli için de önemli bir anı olarak kaydedildi.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı

Bakanımız Göktaş: “Herkesi bir çocuğun hayatını tümden değiştirecek bir dokunuşla koruyucu aile olmaya davet ediyorum”

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI: IPARD III PROGRAMI 2. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

SİBERGÖZ-47 Operasyonu: 27 İlde 97 Şüpheli Yakalandı

BAKAN TEKİN, "BEN BİR ÖĞRETMENİM" ADLI TİYATRO GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Bakan Işıkhan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Temaslarda Bulundu

LGS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

KAYSERİ'DE MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

DENİZCİLİĞİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

Ticaret Bakanı Bolat, Dış Ticaret İstatistiklerini Değerlendirdi

32.3°