ZEYTİN ÜRETİCİLERİ EĞİTİMDE BULUŞTU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçesinde yaşayan zeytin üreticilerine eğitim verdi. Eğitimde buluşan üreticilere, Anadolu’da Zeytin Baba olarak bilinen Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya tarafından zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Orta Sakarya Vadisinde zeytin yetiştiriciliğini artırmak, erken hasat soğuk sıkım ile natürel zeytinyağı elde etmek ve bu zeytinyağının minör bileşenlerinin yetkili laboratuvarlarda analizlerini yaptırıp bölgenin zeytine ve zeytinyağına kattığı değerleri belirlemek amacıyla hazırladığı çalışmalara devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçesinde zeytin yetiştiren üreticiler Mayıslar Mahallesi’nde düzenlenen eğitime katıldı.

Üreticilere Anadolu’da Zeytin Baba olarak bilinen Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Sibel Benek ve çok sayıda üreticinin de katıldığı eğitimde Eskişehir’in ilk yerleşim yeri ve tarihteki en eski ismi olan Dorlion markasıyla Üretici Marketlerde satışa çıkan zeytinyağı ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Zeytinyağı üretiminin dünyada güncel durumu, üretim miktarı, pazar bilgileri, çevre dostu sürdürülebilir uygulamalar gibi birçok konu başlığının ele alındığı eğitimde üreticiler merak edilen soruları sorma fırsatı yakaladı.

Ayrıca zeytinyağı içerisinde bulunan önemli bileşenler ve bunların sağlık üzerindeki etkisinin anlatıldığı eğitimde, daha verimli zeytin ve zeytinyağı üretimi için yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

Renklerin Sanatla Buluştuğu Resim Atölyesi

İYİ PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ ÖMER KARAKAŞ VE İL BAŞKANI AHMET ERTÜRK’TEN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NA ZİYARET

Başkan Büyükkılıç, Ahilik Haftası Kutlamalarında Konuştu: “Şehrimizi Seviyoruz”

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR TBL’DE İLK İÇ SAHA MAÇINDA GALİP

Başkan Tugay’dan “Yanık Yurt” ziyareti

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, METEOROLOJİ’NİN UYARISI SONRASI HAREKETE GEÇTİ

Zabıtadan Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Eş Başkanlar: Engellere rağmen tam teşekküllü hizmete evirebilecek bir zaman dilimine girdik

SEZON AÇILIŞ KONSERİ SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

KARAKULLUKÇU'NUN ADI YAŞATILACAK

Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun'dan Ahilik Haftası Mesajı

ESNAF ODALARI BİRLİĞİ’NDEN AHİLİK HAFTASI’NDA KONYA BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

Eşbaşkan Zeydan ve beraberindeki heyetten sel bölgesinden DSİ’ye çağrı

Yangından etkilenen çocuklara özel etkinlik

Mithatpaşa Caddesi’nde otopark ve yol çizgisi çalışması başlıyor

Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya Bağ-Essan Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

Başkan Aydın, Azheimer Hastalarını Unutmadı

Yusuf Alemdar: “Sakarya'nın kültürü ve dokusu ahilik geleneğiyle hayat buluyor”

BELPA BUZ PATENİ TESİSİ JUNIOR GRAND PRIX ANKARA’NIN ANTRENMANLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

BAŞKAN GENÇ: AHİLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

Ahilik Haftası Kutlu Olsun

GAZİANTEP'TE GÖKYÜZÜ ŞENLİĞİ: İLK YAMAÇ PARAŞÜTÜ FESTİVALİ BAŞLADI

Eş Başkanlar, Diyarbakır Tabip Odası yöneticilerini ağırladı

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI MUHTEŞEM FİNALLE SONA ERDİ

TEKNOFEST Heyecanı Ödül Töreniyle Noktalandı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NDAN VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK BİR PROJE DAHA

19 Eylül Gaziler Günü

GASTROANTEP FESTİVALİ İLE GAZİANTEP’TE SANAT RÜZGARI

DAHA TEMİZ BİR MUŞ İÇİN HEP BİRLİKTE

Birlikte Daha Güzel bir Demre İnşa Edeceğiz.

Yükleniyor