ZABITA EKİPLERİMİZDEN ZİNCİR MARKETLERE DENETİM

MHP 1.07.2024 19:04:00 0
ZABITA EKİPLERİMİZDEN ZİNCİR MARKETLERE DENETİM

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrin genelindeki zincir marketlerde ruhsat denetimi de başta olmak üzere, kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Gümüşhane Belediye Başkanımız Vedat Soner Başer'in talimatıyla Zabıta Müdürlüğü ekipleri, zincir marketlerde denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde raflarda bulunan ürünlerin son kullanma tarihleri kontrol edilirken, raf ve kasa fiyatlarında değişiklik olup olmadığı denetlendi.  Yapılan denetimler sonucunda tespit edilen tarihi geçmiş ürünleri tutanak altına alan zabıta ekipleri, Gümüşhane İl Tarım Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde imhasını sağladı.

Tarihi geçmiş ürünlerin denetimlerinin yanı sıra reyondaki ürünlerin fiyatlarıyla kasa fiyatlarının karşılaştırmasını da yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, etiket ile kasada fiyat farkı bulunan ürünleri satan marketler hakkında tutanak tutarak, bu tutanakları Gümüşhane Ticaret İl Müdürlüğüne gönderdi.

“Bizim önceliğimiz halkımızın sağlığı ve huzuru”

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığının korunması noktasında bu tür denetimlerin sıkça yapılacağını dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Halkımızın sağlığı ve huzuru için gıda işletmelerine yönelik denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor. Halkımızın sağlığı ve huzuru bizim önceliğimiz. Bu anlamda sürekli sahada denetimler yapıyoruz. Yaptığımız bu denetimlerde, vatandaşlarımızın her hangi bir sıkıntı yaşamamaları için hem marketlerde ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyoruz, hem de vatandaşlarımızın maddi yönden bir mağduriyet yaşaması adına ürünlerin kasa ve raf fiyatlarını karşılaştırarak kontrol ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz, özellikle gıda ürünleri başta olmak üzere birçok ürün çeşidinde detaylı kontroller yapıyor. Bu denetimlerin amacı, ürünlerin etiketsiz satışını, fiyat uygunluğunu ve son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin raflarda yer almasını önlemektir. Belediye olarak, bu tür denetimlerle vatandaşlarımızın mağduriyetlerini engellemeyi ve güvenli alışveriş yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu denetimlerimiz bundan sonra da periyodik olarak devam edecek. Biz denetimleri gerçekleştiriyoruz ancak, burada vatandaşlarımıza da bazı görevler düşüyor.  Öncelikle vatandaşlarımız, aldıkları ürünlerin etiketlerini mutlaka kontrol etmeli. Ürünlerin yerli mi yoksa yabancı mı olduğuna bakmalı, son kullanma tarihlerini ve gramajlarını mutlaka kontrol etmeli” ifadelerinde bulundu.


Gümüşhane,Gümüşhane Belediyesi

BAŞKANIMIZ'DAN A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NA TEBRİK

BAŞKANIMIZA ZİYARETLER

BAŞKANIMIZ, AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI ÇEYREK FİNAL YOLUNDA MİLLİ TAKIMIMIZA BAŞARILAR DİLEDİ

BAŞKANIMIZDAN, TRABZON KTÜ HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN KÖKSAL CANLI’YA ZİYARET

BELEDİYE MECLİSİMİZİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BAŞKANIMIZ, MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN MUSA KÜÇÜK İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPTI

BAŞKANIMIZ, DEMET VE MUTLU AİLELERİNİN DÜĞÜN TÖRENLERİNE KATILDI

Erzincan Belediyesi Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni için kayıtlar başladı.

BAŞKANIMIZ, NİKAH KIYDI

39.1°