Yusuf Alemdar’dan Sakarya’ya çok önemli çağrı: “İsraf olan her bir damla geleceğimiz için tehdittir”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin en değerli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’nün mevsimi en sağlıklı şekilde geçirmesi ve susuzluk riskinin azaltılması için Sakaryalılara önemli bir tasarruf çağrısı yaparak, “İsraf olan her damla su geleceğimiz için risktir. Doğru su politikalarıyla koruduğumuz kaynakların bir damlasının dahi israf olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Dünya çapında etkili olan kuraklık, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar akıllara şehirleri besleyen su kaynaklarını getiriyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) bu konuda büyük bir hassasiyetle çalışıyor.

Kayıp suya sıkı takip
Kuraklığın Sapanca Gölü, Akçay Barajı ve yeraltı su kaynakları için risk oluşturmaması için gerekli tedbirler alındı ve tüm su kaynaklarının kullanımıyla ilgili ayrıntılı bir takip sistemi kuruldu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise su kaynaklarının “tükenebilir” olduğunu hatırlatarak vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu.

Göl iyi durumda
Sapanca Gölü’nün 31,65 metre seviyesiyle mevsim şartlarına göre iyi durumda olduğunu ifade eden Alemdar, 40 milyon metreküplük Akçay Barajı’nın ise takviye için hazır bekleyip henüz kullanılmadığını ifade etti.

“Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz”
Alemdar, israf olan ve boşa kullanılan her bir damla suyun şehrin geleceği için büyük bir risk olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, “Atalarımız bizleri nasıl düşündüyse biz de Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz” vurgusu yaptı.

“Gözümüzün önüne çocuklarımız gelmeli”
Başkan Alemdar, “Bizden öncekiler nasıl bizi düşündüyse biz de Sakarya’nın bugünü ve yarınlarını düşünerek hareket etmek zorundayız. Dişlerimizi fırçalarken, arabamızı yıkarken, bahçemizi sularken her musluğu açtığımızda gözümüzün önüne evlatlarımız, torunlarımız bu şehirde yaşayacak çocuklarımız gelmeli. Atalarımız bizleri nasıl düşündüyse biz de Sakarya’nın evlatlarını düşüneceğiz. İsraf olan her damla su geleceğimiz için risktir.”

“Doğru su politikalarıyla israfı önleyeceğiz”
Alemdar, “Şu an için Sapanca Gölü’nün su seviyesi 31,65 metre. Sapanca Gölü’ne alternatif olan ve yıllık 40 milyon metreküp su tutma potansiyeline sahip Akçay Barajı’ndan ise henüz su çekme ihtiyacımız bulunmuyor. Doğru su politikalarıyla koruduğumuz kaynakların bir damlasının dahi israf olmasına müsaade etmeyeceğiz. Tükenebilir kaynaklarımızı tüketmeden geleceğe aktarmak için her bir vatandaşımıza görev düşüyor” dedi.

Sakarya,Sakarya Belediyesi

Birecik Bağlarbaşı - Ayran Güzergâhında Asfalt Öncesi Hazırlıklar Tamamlanıyor

BAŞKANIMIZ, DÜĞÜN TÖRENLERİNE KATILDI

Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi 'Engelsiz Saatler' Karşıyaka, İnönü, Karaer Mahallesi

AKÇAKAKALE’DE GÜMOFF GÜMÜŞHANE 2. GELENEKSEL DOĞA VE OFF ROAD FESTİVALİ KAMP ATEŞİNİ YAKILDI

Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi 'Engelsiz Saatler' Özel Gereksinimli Bireylere Özel Etkinlik

Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi 'Çay Saati' Akçakale Mahallesi

BAŞKANIMIZ, SÜLEMAYMAN ÖZER VE AMİNE AKSU’NUN CENAZE TÖRENLERİNE KATILDI

Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi 'Çay Saati' İnönü Mahallesi

BAŞKANIMIZ, MİLLETVEKİLİMİZ VE İL BAŞKANIMIZDAN ZİYARETLER

Belediye Başkanı Rasim Arı: “Söz Değil Proje Üretiyoruz”

KIZILKULE’DE KLASİK MÜZİK ESİNTİLERİ

KARATAY TENİS KORTU YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Hakkari'nin Çukurca İlçesindeki Festivalde Rafting ve Off-Road Heyecanı

“Yaralarımızı saracağız”

Başkan Büyükkılıç, Yemliha'da Üreticilerle Bir Araya Geldi

Kadınlar ‘Ekolojik Bir Yaşam İçin’ Yürüdü

KÜTAHYA TURİZM MASTER PLANI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KÜTAHYA'DA TIRMANMA YARIŞI HEYECANI BAŞLADI

KSBÜ MEZUNİYETİNDE GELECEĞİN HEKİMLERİ KEP ATTI

KENT KAHVESİ VE KENT LOKANTASI HEMŞEHRİLERİMİZE KAPILARINI AÇTI

Büyükşehir'den Yılkı Atına 5 Saat Süren Tedavi

Ahmet Akın, personelinin arkasında durdu!

Bursa’da yangın seferberliği sürüyor

Mudanya Plajı, Büyükşehir kalitesiyle hizmete açıldı