YUNUSEMRELİ ÇEVRECİLER BU HAFTA FEVZİ ÇAKMAK’TAYDI

Yunusemre Belediyesi tarafından Temiz Yunusemre, Temiz Çevre Kampanyasının bu haftaki durağı Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın da katıldığı etkinlikte yaklaşık 4 ton çöp toplanırken; mahalle sakinleriyle bir

Yunusemre Belediyesi’nin başlattığı ve birçok ilçe belediyesine örnek olmaya başlayan temizlik seferberliği bu hafta sonu Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi ile devam etti. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mahalle Muhtarı Musa Sezer, belediye başkan yardımcıları,  daire müdürleri, çevre gönüllüleri ve belediye çalışanlarının katıldığı etkinlikte 4 ton çöp toplandı. Bu etkinliğin devam edeceğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çevre temizliği konusunda bir bilinç, farkındalık oluşturmak istediğini söyledi.

4 TON ÇÖP TOPLANDI

Yaklaşık 3 saat boyunca katılanlarla beraber çöp toplayan Başkan Balaban etkinlik sonunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Temiz Yunusemre, Temiz Çevre Kampanyamızın bu haftaki durağı  Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi oldu. Başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, muhtarlarımız, gönüllülerimiz ve çalışanlarımızla birlikte 3 saat çevreyi temizledik. 4 tondan fazla çöp topladık. Amacımız çöp toplamaktan çok çevreye, doğaya çöp atmama bilincini oluşturmak. Buradan tüm mahalleli yurttaşlarıma da sesleniyorum. Mahallelerine çöp atmasınlar, sahip çıksınlar. Bu konuda bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca her hafta gerçekleştirdiğimiz temizlik etkinliğimizin başka ilçe belediyelerine de örnek olmasından dolayı büyük memnuniyet duydum. İnanıyorum Yunusemre'den başlattığımız bu bilinç Türkiye geneline yayılacak.”

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Çevre temizliği etkinliği sonrası Başkan Balaban beraberindeki belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte mahallede ziyaretinde bulundu. Ziyarette mahalle sakinleriyle tek tek tokalaşan Başkan Balaban, taleplerini yerinde dinledi. Başkan Balaban'a mahalle ziyaretinde muhtar Musa Sezer eşlik etti. Mahallenin sorunlarını bildiklerini çözüm için de çalıştıklarını kaydeden Başkan Balaban yaptığı konuşmada, “Mahallenin sıkıntılarının farkındayız. Sorunları biliyoruz. Bunların büyük kısmı bizim yetki alanımızın dışında. Ancak geçen hafta da oluşturduğumuz heyet ile birlikte Ankara’da CHP ve AK Parti milletvekilleri ile Genel Başkanımız Özgür Özel’i ziyaret ederek dosyalarımızı sunduk. Biz sorumluluğumuzu yerine getirdik. Onlar da sorunun çözümü için ilgili bakanlıklarla görüşerek ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Oradan mutlu bir şekilde ayrıldık. Milletvekillerimiz ben ve muhtarım bu işin takipçisi olacağız” dedi.

KENT ORKESTRASI'NDAN MÜZİK DİNLETİSİ

Taleplerin konuşulduğu ziyaretin ardından Yunusemre Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Orkestrası mahalle sakinlerine müzik dinletisi yaptı. Çay eşliğinde seslendirilen müzikleri dinleyen vatandaşlar Kent Orkestrası'nın kimi zaman mahallelerinde mini konserler vermesi talebinde bulundu. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, önümüzdeki haftalarda Kent Orkestrası'nın kentin birçok mahallesinde mini konserler ile vatandaşla buluşacağının sözünü verdi.

Manisa,Yunusemre Belediyesi

Siirt Belediyesi ile Siirt Özel Hayat Hastanesi arasında %20 İndirim Protokolü İmzalandı

GÜMBET’TE DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

ÖĞRENCİLERE TEMEL MESLEK BECERİLERİNİ KEŞFETME İMKÂNI SUNAN "ZANAAT ATÖLYELERİ" AÇILDI

BAKAN TUNÇ, ZAMBİYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Doğurganlık oranının artırılmasına yönelik yeni politikalar için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu

28 HAZİRAN BİSİKLET KORTEJİ İZMİT SOKAKLARINA RENK KATTI

İZMİT BELEDİYESİ KUR’AN KURSLARINA BAŞLAYAN ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

İZMİT’İN KURTULUŞUNUN 103’ÜNCÜ YILINDA MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI KARA FATMA ANILDI

İZMİT BELEDİYESİNDEN KALDIRIM İŞGALİ YAPAN SPOTÇULARA MÜHÜRLEME UYARISI

İZMİT BELEDİYESİ VE ALİKAHYA MUHTARLARI BULUŞTU

BAŞKAN HÜRRİYET, BAŞARILI YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

5 yıllık stratejik plan toplantılarına muhtarlarla başlandı

Eş Başkanlarımız Beton Parke ve Boru Üretim Tesisinde İncelemelerde Bulundu.

MERAM’DAN ŞİMDİ DE SANAYİ HAMLESİ

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı