YUNUSEMRE BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI

AK PARTİ 27.03.2024 18:44:05 0
YUNUSEMRE BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI

Ramazan ayı sebebiyle ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımlarına aralıksız devam eden Yunusemre Belediyesi, bu yıl Çölyak hastaları için önemli bir çalışmaya imza attı. Yaşamları boyunca glütensiz gıdayla beslenmek zorunda kalan Çölyak hastaları için özel gıda kolisi düzenleyen Yunusemre Belediyesi, tespit edilen hastalara yardımlarına başladı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatları doğrultusunda başlatılan çalışma çerçevesinde Çölyak hastaları için hazırlanan gıda yardımının içinde un, makarna, cips, bisküvi ve çikolata olmak üzere 15 ayrı glütensiz gıda malzemesi bulunuyor. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sevinç Kibar’ı ziyaret eden Çölyak hastası Murat Gülbel, Çölyak hastaları için başlatılan çalışmadan dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sevinç Kibar da Çölyak ve Organik Beslenme Derneği’nden tespit ettikleri 60 Çölyaklı aileye gıda yardımlarının dağıtılmaya başlandığını söyledi. Kibar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatlarıyla Ramazan ayında Çölyaklı alilerimiz bir çalışma başlattık. Çölyak hastaları glütensiz beslenmek zorunda. Hazırladığımız gıdalarımız tam donanımlı. Hem yetişkinlerimizin hem de çocuklarımız için gıda malzemeleri bulunuyor. İçinde çocuklarımızın yiyebileceği çikolata ve bisküvilerimiz bile yer alıyor. Çölyak ve Organik Beslenme Derneğimizden aldığımız listemizde 60 tane Çölyaklı hastamız var. Hazırladığımız gıda yardımı paketlerimiz Çölyaklı ailelerimize ulaştırılmaya başlandı” dedi. 

 “YUNUSEMRE BELEDİYESİ BİZİ UNUTMADI”

 İki çocuk babası Çölyak hastası Murat Gülbel, Çölyak hastalarının kullandığı gıda ürünlerinin pahalı olduğunu dile getirerek, Yunusemre Belediyesi’nin başlattığı çalışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Murat Gülbel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Çölyak hastaları olarak gıda ürünlerine ulaşma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle kullandığımız ekmek çok pahalı. Şu anda bir ekmek bana yaklaşık bin TL’ye mal oluyor. 500 TL’ye ekmek siparişi veriyorum, 480 TL ise kargo ödüyorum. Bu da en ucuz maliyet. Kullandığımız gıdalarımızın hepsi bu şekilde pahalı. 1989 yılından beri ben diyet yapmak zorundayım. Asgari ücretle çalışan bir ailenin Çölyaklı bireyinin masrafını karşılaması çok zordur. Dışarıdan istediğimiz bir şeyi yeme imkanımız yok. Özellikle mübarek Ramazan ayında Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin bizi unutmayarak böyle bir çalışma başlatmasından dolayı mutlu olduk. Bizi unutmayan başkanımız Çerçi’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

 “ÇÖLYAK HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ”

 Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediye olarak Çölyak hastalarımızın yanında olduğumuzu göstermek amacıyla Ramazan Ayı’nda böyle bir çalışma başlattık. Özellikle beslenme konusunda nasıl bir sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. İçinde glütensiz ürünlerden oluşan gıda yardımı paketimizde umuyoruz ki bir nebze yaşadıkları sıkıntıya çözüm getirmiş oluruz. Belediye olarak imkanlarımız çerçevesinde Çölyaklı hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki süreçte bir hedefimiz daha var. Önümüzdeki aylar içerisinde Çölyak hastalarımız için glütensiz ekmek üretimi yaparak, ilçelerimizde oluşturduğumuz Halk Ekmek Büfelerinde bu ekmekleri satışa sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 


Manisa,Yunusemre Belediyesi

ERDOĞAN TOK’TAN BAŞKAN İHSAN KURNAZ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

“Balkan coğrafyasıyla gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık”

“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER, 50 METRELİK BULVAR YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

Başkan Büyükkılıç’tan Avrupa Spor Şehri Kayseri’ye “Spor Köyü” Projesi

Çocuk Kütüphanesi 2024 Mayıs Ayı Etkinlik Takvimi

23.2°