YENİSOFÇA İMECE FIRINI AÇILDI

CHP 15.10.2024 00:28:26 0
YENİSOFÇA İMECE FIRINI AÇILDI

Odunpazarı Belediyesi, 75. Yıl, Emek, 71 Evler ve Erenköy Mahallelerinden sonra Yenisofça’da da İMECE Fırını açtı. Yenisofçalıların talebi üzerine Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan İMECE Fırını için açılış töreni gerçekleştirildi. İmece Fırınında hep birlikte ekmeklerini, gözlemelerini pişiren Yenisofçalı kadınlar, pişirdiklerini de yine mahalleliyle paylaştı. Fırının açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

Odunpazarı Belediyesi, Yenisofça Mahallesi’ne vatandaşların bir araya gelerek geleneksel yöntemlerle ekmek, gözleme gibi hamur işlerini yapabileceği bir fırın yaptı. Yenisofça sakinlerinin talepleri üzerine yapılan fırına Yenisofça İmece Fırını adı verildi. İMECE Fırını, mahalle sakinlerinin dayanışma ve geleneksel pişirme yöntemlerini sürdürebilmeleri için önemli bir adım olacak. İmece Fırının açılışı, Yenisofça Mahallesi halkıyla birlikte yapıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı etkinlikte, Yenisofçalı kadınlar birlikte ekmek ve gözleme yaptı. Kadınlar tarafından yapılan bu ekmek ve gözlemeler, fırın önünde kurulan sofralarda yine hep birlikte afiyetle yenildi. Kadınlar fırında ekmek yaparken, onları ziyaret eden Başkan Kurt, kadınlara kolaylıklar diledi. 

KADINLAR BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR ETTİ
Ekmeklerini, gözlemelerini pişiren kadınlar, taleplerini kabul edip mahallelerine İmece Fırınını açan Başkan Kurt’a teşekkür etti. Böyle bir fırına ihtiyaçları olduğu kaydeden kadınlar, “Başkanımızla Halk Merkezinde bir araya geldiğimizde bu ihtiyacımızdan bahsedip, fırın istemiştik. Bizim bu isteğimizi kısa sürede hayata geçirdi. Burayı yaptı. Bugün de hep birlikte açılışını yapıyoruz. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖNCE KADINLAR VE ÇOCUKLAR MUTLU OLMALI!
Açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Yenisofça İmece Fırınının Yenisofçalılara hayırlı olmasını diledi. Odunpazarı Belediyesi olarak hemşerilerinin haklı taleplerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Kurt, “Bu köyde kadınlarla yapmış olduğumuz bir sohbet sırasında bir fırın istediler. Biz de bu fırını bugün açıyoruz. Aynı zamanda çamaşırhanenin de onarımı ve bakımını yaptık. Kadınlarımız mutlu olsun. Önce kadınlar ve çocuklar mutlu olmalı, ondan sonra diğerleri mutlu olmalı” dedi. “Erkekler zaten mutlu. Enflasyon, mazotun, buğdayın fiyatı diye dertleri yok” sözleri ile ironi yapan Başkan Kurt, Türk toplumunun kadınlar sayesinde ayakta durduğunu kaydetti. Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ben onun için kadınlarımıza teşekkür ediyorum. 

Kadınlarımızın istediği her şeyi yapmak bizim boynumuzun borcu. İMECE fırını hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra Yenisofça’da daha iyi ve farklı işler yaparız. En kısa sürede bir mahalle meclisi kurun. Odunpazarı Kent Konseyi ile bağlantıda olun ve burayı birlikte yönetelim. Ne ihtiyacımız varsa, birlikte karar verip, yapalım.  Çünkü faydalı olanı siz daha iyi biliyorsunuz. Biz bu noktada sizle birlikte çalışmaya hazırız.”


Eskişehir,Odunpazarı Belediyesi

İETT KAPILARINI PATİLİ DOSTLARINA AÇTI

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 14 EKİM

YENİSOFÇA İMECE FIRINI AÇILDI

29 Ekim coşkusu 'Cumhuriyet Tırı' ile Bursa’yı sarıyor

Büyükşehir Rahvan At Yarışları nefes kesti

ALTINORDU BELEDİYESİ, GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

TROPİKAL MEYVE FESTİVALİ’NDE YARIŞMALAR İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Başkan Şahin, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Başkan Topaloğlu pazar esnafıyla bir araya geldi

24.2°