Yenimahalle’de Geleneksel Köylü Pazarları Kuruluyor

CHP 1.07.2024 19:39:18 0
Yenimahalle’de Geleneksel Köylü Pazarları Kuruluyor

Yenimahalle Belediyesi Köylü ve El Emeği Pazarı; 12 Temmuz tarihinden itibaren her Cuma Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri, 14 Temmuz tarihinden itibaren her Pazar Ata Mahallesi Semt Pazarı ve 16 Temmuz tarihinden itibaren her Salı günü Batıkent Batı Sitesi Semt Pazarı’nda köylüler tarafından yetiştirilen organik sebze ve meyveler ile el emeği ürünleri vatandaşlarla buluşturacak.

Organik ürünler vatandaşla buluşuyor

Yenimahalle Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği köylü pazarlarında çevre ilçeler ve köylerde üretilen ve yetiştirilen doğal ürünler halkın beğenisine sunuluyor.

31 Ekim tarihine kadar kurulacak olan köylü pazarlarında doğal ortamında yetiştirilen organik sebze ve meyvelerin yanında birbirinden renkli ve kullanışlı el ürünleri vatandaşlar için uygun fiyatlı sergileniyor. Köylü ve El Emeği Pazarında ürünlerini sergilemek isteyen vatandaşlar ÇKS belgesi ve Pazarcılar Odasına kayıtlı olmadığına dair belge ile Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Denetim Amirliği’ne başvuru yapabiliyor.

Üreten yurttaşın destekçisi olacağız

Proje ile yerinde üretim yapan binlerce vatandaşa ürünlerini sergileme fırsatı sunulduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Üreten vatandaşlarımıza köylü pazarları projemiz ile her yıl desteğimizi sunuyoruz. Vatandaşlarımız ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Bu süreçte üreten yurttaşımızın yanında olacağız. Her yıl düzenli olarak kurduğumuz köylü pazarlarında üreticilerimiz ve kadınlarımız yetiştirdiği organik ürünleri ve el emeği göz nuru ürünleri sergileme fırsatını buluyor. Bu sayede hem üreten vatandaşımız kazanıyor hem de Yenimahalle sakinleri doğal ürünleri uygun fiyata satın alıp tüketme şansını yakalıyor” dedi.


Ankara,Yenimahalle Belediyesi

BAŞKAN HÜRRİYET, BAŞARILI YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MAVİ BAYRAK DENETİMLERİ SÜRÜYOR

MİLLİ MAÇ GURURU TEPEBAŞI'NDA YAŞANDI

39.1°