Yenimahalle Belediyesinden Ramazan Bayramı Uyarısı

CHP 19.04.2024 15:02:11 0
Yenimahalle Belediyesinden Ramazan Bayramı Uyarısı

Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Kargın, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu konuda daha da dikkatli olmasını tavsiye etti.

Kronik hastalığı olan bireyler dikkat

Kargın, “Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarıyla artan şeker tüketimine, özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireylerin dikkat etmesi ve uyguladıkları diyetleri bozmaması gerekmektedir. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar ise düşen metabolizma hızları nedeniyle kilo alımına uygundur. Bu yüzden günlük kalori alımı önem arz etmektedir. Şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir” dedi.

Beslenme düzeni kontrollü bir şekilde ayarlanmalıdır

Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olması gerektiğine de değinen Dr. Kargın, “Ramazan Ayı sonrası metabolizmada değişikliler meydana gelebilir. Bunun için beslenme düzeninin kontrollü bir şekilde ayarlanması gerekiyor. Sıvı tüketimi Ramazan süresi boyunca azalmakta, Ramazan sonrasında 2,5-3 litreye kadar su tüketmeliyiz. Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olmalıdır" diye konuştu.


Ankara,Yenimahalle Belediyesi

ŞAMPİYONLARDAN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

CHP İL YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'dan Kıvanç Karan bebeğe destek!

BAŞKAN ATAÇ TEPEBAŞILI VATANDAŞLARLA BULUŞTU

MAYIS OLAĞAN BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN BİLGEHAN ERDEM, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERE KATILDI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN BİLGEHAN ERDEM’E, ARTVİN FEN LİSESİ MÜDÜRÜ ERDOĞAN ÖZTÜRK VE ÖĞRETMENLER HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN BİLGEHAN ERDEM, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI NEDENİYLE EMEKÇİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZA YEMEK PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN BİLGEHAN ERDEM’İ, BEM-BİR-SEN ARTVİN İL BAŞKANI ERDAL GENÇ VE İL YÖNETİM KURULU ZİYARET ETTİ

21.9°