Yaşamını yitiren 103 can için 103 fidan

DİĞER 12.10.2024 08:25:49 0
Yaşamını yitiren 103 can için 103 fidan

Van Büyükşehir Belediyesi, Ankara Garı önünde Barış Mitingi için bir araya gelen kalabalığa yönelik düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 103 yurttaş için, 103 tane meyve ağacı fidesi dikimi gerçekleştirdi.  

Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde Barış Mitingi için bir araya gelen kalabalığa yönelik düzenlenen saldırıda, yaşamını yitiren 103 yurttaş çeşitli etkinliklerle anılırken, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşamını yitiren canlar anısına 103 tane meyve ağacı fidesi dikti.  

Çevre Yolu Sahil Parkı’ında düzenlenen fidan dikimi etkinliğine, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl ve İlçe Örgütleri, DEM Parti Van Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sağyiğit, Mahmut Dindar ve Zülküf Uçar katıldı.

‘Yoldaşlarımızın anısını diktiğimiz ağaçlarla yaşatacağız’ 

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, 9 yıl önce Ankara Garı önünde barış talebiyle bir araya gelen yurttaşlara dönük bombalı saldırı sonucu, yaşamını yitiren 103 kişiyi andı. 

Ülkenin dört bir yanından sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve çeşitli aktivistler Ankara’da barışın gelmesi çağrısı için toplandıkları miting alanından saldırının gerçekleştiğini dile getiren Kurt, “Gerçekleşen saldırı sonucu yaşamını yitiren tüm yoldaşlarımızın anısına bugün burada fidan dikimi gerçekleştirerek onların anısını yaşatacağız” dedi. 

Ardından fidan dikimine geçen parti temsilcileri ve milletvekilleri kürek alarak fidanları toprakla buluşturdu.


Van,Van Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi'nden Kış Öncesi Yol Atağı

Bacağı Kırılan Katır İstanbul’a Sevk Edildi

Şanlıurfa'da Yeni Parke Taşı Döşeme Çalışmaları Tamamlandı

Fiskaya peyzaj düzenleme çalışmaları tamamlandı

Midyat ve Nusaybin İlçelerine Halk Lokantası Müjdesi!

KARAKÖPRÜ’YE KALICI SPOR TESİSLERİ KAZANDIRILIYOR

Giysi Yıkama Merkezi, Üniversite Öğrencilerinin Hizmetinde

Van tarihiyle kültürüyle İstanbul’a taşındı

Serhat Kalkınma Ajansı’nın 95. Yönetimi Kurulu Toplantısı'na Eş Başkanımız ve Başkan Yardımcımız katılım sağladı.

28.3°