Yapay Zekâ Destekli Mobil Hız Tespit Sistemi Kullanılmaya Başlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayi Başkanlığının koordinesinde yerli ve milli imkanlarla üretilen yapay zekâ destekli hız ihlal tespit sistemleri kullanılmaya başlandı.

Savunma Sanayii Başkanlığı projesi kapsamında Radarsan Radar Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen yerli ve milli hız tespit cihazı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hız ihlal yazılımı ile entegre edilerek “Mobil Hız Tespit Sistemi” geliştirildi.

Yapay zekâ destekli yeni nesil mobil hız tespit cihazı ile trafik denetimlerinin daha etkin olarak yapılması ve dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor.

Operatöre İhtiyaç Duymuyor

Yeni nesil mobil hız tespit cihazı, herhangi bir operatöre ihtiyaç duyulmadan, tüm hava şartlarında, gündüz ve gece tüm araçların plaka, araç cinsi ve hız verilerini okuyabiliyor.

Yapay zekâ tarafından tespit edilen her bir araca ait hız, fotoğraf ve geçiş zamanını Emniyet Genel Müdürlüğü PolNet ağına gönderen yeni nesil mobil hız tespit cihazı, ihlal yapan araçlara ait verileri anlık olarak trafik ekiplerine bildiriyor.

6 Bin 551 Hız İhlali Tespit Edildi

14 Haziran 2024 tarihinden itibaren 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Niğde olmak üzere 5 pilot ilde kullanılmaya başlanan yeni nesil mobil hız tespit cihazı aracılığıyla bugüne kadar yapılan denetimlerde 6 bin 551 hız ihlali tespit edildi.

Ankara,İç İşleri Bakanlığı

Siirt Belediyesi ile Siirt Özel Hayat Hastanesi arasında %20 İndirim Protokolü İmzalandı

GÜMBET’TE DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ

ÖĞRENCİLERE TEMEL MESLEK BECERİLERİNİ KEŞFETME İMKÂNI SUNAN "ZANAAT ATÖLYELERİ" AÇILDI

BAKAN TUNÇ, ZAMBİYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Doğurganlık oranının artırılmasına yönelik yeni politikalar için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kuruldu

28 HAZİRAN BİSİKLET KORTEJİ İZMİT SOKAKLARINA RENK KATTI

İZMİT BELEDİYESİ KUR’AN KURSLARINA BAŞLAYAN ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

İZMİT’İN KURTULUŞUNUN 103’ÜNCÜ YILINDA MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANI KARA FATMA ANILDI

İZMİT BELEDİYESİNDEN KALDIRIM İŞGALİ YAPAN SPOTÇULARA MÜHÜRLEME UYARISI

İZMİT BELEDİYESİ VE ALİKAHYA MUHTARLARI BULUŞTU

BAŞKAN HÜRRİYET, BAŞARILI YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

5 yıllık stratejik plan toplantılarına muhtarlarla başlandı

Eş Başkanlarımız Beton Parke ve Boru Üretim Tesisinde İncelemelerde Bulundu.

MERAM’DAN ŞİMDİ DE SANAYİ HAMLESİ

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı