YALOVA VE TONAMİ’DE ÇEKİLEN FİLM TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRECEK

CHP 5.07.2024 19:45:08 0
YALOVA VE TONAMİ’DE ÇEKİLEN FİLM TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRECEK

Japonya'nın tanınmış reklam ve promosyon ajanslarından Hakuhodo, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü çerçevesinde önemli bir kültürel proje için harekete geçti. Yalova ilimizle kardeş şehir ilişkisi bulunan Japonya’nın Tonami ili Belediye Başkanlığı tarafından da desteklenen uzun metraj bir film projesi hayata geçiriliyor.

Japonya’nın tanınmış reklam ajanslarından Hakuhodo tarafından yapılan girişimle Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümü çerçevesinde çekimleri hem Yalova hem de Yalova Belediyesi’nin Japonya’daki kardeş şehri Tonami’de yapılan bir film projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Yalova’da çekimlere başlayan Japon ekip, filmde Atatürk’ün büyük bir çevrecilik örneği sergilediği Yürüyen Köşk’e de yer verdi.

Yönetmenliğini Daisaku Yamamoto’nun, senaryosunu ise Kanon Murakami’nin yazdığı film; Tonami'de yaşayan bir Japon kadının hayat serüveni üzerinden Tonami ve Yalova'nın tanıtımını amaçlıyor. Tonami'deki çekimlerine Nisan ayındaki Lale Festivali döneminde başlanan filmin Yalova ayağındaki çekimleri de yapıldı. Yürüyen Köşk ve şehrin birçok noktasında çekimleri yapılan filmin Kasım ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Bu kültürel ve diplomatik iş birliği projesi, Türkiye ile Japonya arasındaki köklü ilişkilerin daha da güçlenmesine ve karşılıklı kültürel değişimin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.


Yalova,Yalova Belediyesi

Stratejik Plan Paydaş Toplantıları “Akıllı Kent Yolunda Çanakkale Buluşması” ile Başladı

Yörük Türkmenler Muğla’da Buluştu

Büyükşehir’den Sahilleri Birleştiren Ulaşım Hattı

Kırkpınar’a Antalya Büyükşehir damgası

BAŞKAN YILDIZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESİ’NDEKİ SPOR SAHALARI, PARK VE MESİRE ALANLARINDA İNCELEME YAPTI

3 LGS BİRİNCİSİYLE BULUŞTU

İBB İŞTİRAKLERİNDEN REKOR BAŞARI

İBB SPOR KULÜBÜ’NÜN GURUR TABLOSU

ULUS VE SARPER CADDESİNDE SÜRÜCÜLERE ÇALIŞMA UYARISI

36.3°