YALOVA BELEDİYESİ VE DSİ’DEN BALABAN DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

CHP 31.08.2024 19:02:07 0
YALOVA BELEDİYESİ VE DSİ’DEN BALABAN DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Yalova Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğiyle Balaban Deresi’nde temizlik çalışmaları başladı. Çalışmalar, derenin denize yakın kısmında ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü içerisinden geçen bölümde yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Çalışmaların yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Yalova Belediyesi ve DSİ’nin iş birliğiyle Balaban Deresi’nde denize yakın kısımda temizlik çalışmaları başlatıldı. Balaban Deresi’nde başlatılan çalışmalar, derenin su akışını düzenlemeyi, su kirliliğini azaltmayı ve çevresel sağlık sorunlarını önlemeyi amaçlıyor.

Yalova Belediyesi yetkilileri, projeyle ilgili olarak, “Balaban Deresi’nin temizlik çalışmaları, çevremizi koruma ve halk sağlığını ön planda tutma anlayışımızın bir parçasıdır. Bu iş birliği sayesinde derenin su kalitesini artırarak, hem çevre hem de vatandaşlarımız için katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu tür projelerle şehrimizin doğal kaynaklarını korumak ve geleceğe daha temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

DSİ yetkilileri ise, temizlik çalışmalarının dere içindeki birikintilerin ve atıkların temizlenmesiyle su akışının sağlıklı bir şekilde devam edeceğini, ayrıca çevresel etkilerin minimize edileceğini belirtti. Çalışmalar sırasında ortaya çıkan atıkların çevre dostu bir şekilde bertaraf edildiği ve derenin doğal ekosisteminin korunduğu bildirildi. Kepçe, kamyon ve iş makinelerinin kullanıldığı çalışmaların 1 ayda tamamlanması öngörülüyor.


Yalova,Yalova Belediyesi

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ İLE KIYI TEMİZLİĞİ

Kış Spor Okulları

BAŞKAN YILMAZ’A ARAZİ YOLU TEŞEKKÜRÜ

Türkiye’nin en büyük fotoğraf festivali başlıyor

Avrupa Hareketlilik Haftası Başlıyor

Mersin Büyükşehir’in Kurs Merkezleri’nden Mezun Olan Öğrencilerden Başkan Seçer’e Ziyaret

Son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Veli Gündüz Şahin’den Ankaralı Turgut’a Ziyaret

E-Moloz

32.5°