Yağmur Suyu Giderlerinin Kanalizasyona Bağlanması Su Baskınları Riskini Artırıyor

DİĞER 22.09.2024 14:49:27 0
Yağmur Suyu Giderlerinin Kanalizasyona Bağlanması Su Baskınları Riskini Artırıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, ilçe belediyelerinin yağmur suyu giderlerini izinsiz bir şekilde kanalizasyon hattına bağlaması nedeniyle yağış dönemlerinde su baskınları riskinin arttığını bildirdi.

MARSU Genel Müdürlüğü ekipleri, şehirde etkili olan yağışlar öncesi ve sonrasında mazgal, rögar ve kanalizasyon hatlarında yoğun çalışmalar yürütüyor. Olası olumsuzlukları önlemek için AFAD uyarılarını dikkatle takip eden MARSU, ilçe belediyelerinin yağmur suyu giderlerinin izinsiz bağlanmasının, kanalizasyon sisteminin kapasitesinin aşılmasına yol açarak baskın riskini artırdığını belirtti.

MARSU, Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerinin su ve kanalizasyon idarelerinin 2560 Sayılı İSKİ Kanunu çerçevesinde yönetildiğini hatırlatarak, bu kanunun 25. maddesinde yağmur sularının uzaklaştırılması için ilgili belediyelerin gerekli harcamaları karşılaması gerektiğini vurguladı. MARSU, ilçe belediyelerinin yağmur suyu şebekesi kurma yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, kanalizasyon sisteminin aşırı yüklenmesi nedeniyle bodrum katları, iş yerleri ve meskenlerin su baskını riskiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

MARSU, bu sorunların çözümü için ilgili belediyelerin yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve yağmur suyu yönetiminde gereken önlemleri almaları gerektiğini belirtti.

MARSU Genel Müdürlüğü, yağışlı dönemlerde vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tüm imkânlarını seferber ederek gerekli tedbirleri alıyor ve gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.


Mardin,Mardin Belediyesi

Siirt Belediyesi'nden Öğrencilerin Sağlığı İçin Sıkı Denetim

Gaziler Günü Töreni

Başkan Arı’dan Gaziler Günü Mesajı

Büyükşehir Belediyesi’nin Çaldıran’daki asfalt çalışmaları sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi Halk Lokantası açıyor

Nevşehir Belediyesi LGS’ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Ücretsiz Hazırlık Kursu Düzenliyor

*İpekyolu Buzhane Mahallesi'nde Dere Taşkını: Eşbaşkan Abdullah Zeydan İncelemelerde Bulundu*

Nevşehir Belediyesi Ve Gönüllü Kadınların İş Birliğinde Öğrenciler İçin Kermes

‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimi devam ediyor

22.1°