Tarih: 24.10.2024 19:24

Vefahâne Yaşam Merkezi ve Engelliler Sarayı Avrupa’nın örnek tesisleri arasında yer aldı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Sun for Everyone Foundation (Bulgaristan) koordinatörlüğünde ve Drosostalida Social Cooperative Enterprise (Yunanistan) ortaklığıyla yürütülen Professionals and Practical Decisions Projesi Eğitimi kapsamında Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi ve Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nı ziyaret etti.

Avrupa’da uygulanabilir olan örnek tesisler

Professionals and Practical Decisions Projesi Eğitimi kapsamında Atina, Bulgaristan ve İstanbul’da düzenlenen eğitimlerde, partner ülkelerdeki kuruluşların engelli ve yaşlı bireylerine yönelik sosyal hizmetlerdeki iyi uygulamalar ve ihtiyaçlar gözlemlendi. Bu kapsamda 7-8 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’da yapılan ve iki gün süren program kapsamında Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi ve Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı da ziyaret edildi. Bu tesisler, Avrupa’da uygulanabilirliği ile öne çıkıyor.  

Engellilere ve yaşlılara yönelik yapılan çalışmalar önemli bir yere sahip

Ekipler, engelli bireyler ile yaşlılara yönelik sunulan hizmetleri ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi ve Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda incelemelerde bulundu. Bağcılar Belediyesi yetkilisi Elif Karaaslan, misafirlere tesislerin fiziksel erişilebilirliği, sosyal etkinlikler için sağladığı imkanlar ve vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Örnek teşkil ediyor

Bakanlığa bağlı ekipler, Türkiye’de engellilere ve yaşlılara yönelik yapılan çalışmaların etkileyici olduğunu belirtti. Engelliler Sarayı’nın engelli bireylerin topluma kazandırılması adına da diğer ülkelere ve belediyelere örnek teşkil ettiğini söyledi. Misafirler, ayrıca 65 yaş üstü ilçe sakinlerine hizmet sunan Vefahane Yaşam Merkezi’nin Türkiye’de hatta Avrupa bir ilk olmasıyla yaşlıların yaşam kalitesini son derece artırdığını belirti.


İstanbul,Bağcılar Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —