Van'da 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı açıldı

DİĞER 14.09.2024 08:13:49 0
Van

Van’da açılan 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı’nda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, kültürlerin buluşmasını anlamlı bulduğunu belirterek, kayyımların kentin huzurunu kaçırarak bu buluşmaya zarar verdiğini söyledi.

Van'da bu yıl ikincisi düzenlenen "Gurme ve Gastronomi Fuarı", Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde gerçekleştirilen fuara, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal'ın yanı sıra Ankara, Trabzon, Erzurum, Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan 88 firma katıldı.

‘Kültürlerin buluşmasını anlamlı buluyoruz’

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi’nin birer açış konuşması yaptığı törende konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, "Bu fuarın kentimizi layık olduğu en üst değerlere taşımayı umut ediyorum. Bizler, horonun Karadeniz kültürüyle, halayın Kürt, Ermeni ve Türk kültürüyle buluşmasını anlamlı buluyoruz. Van, misafirperverliği, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü ve adaletiyle birçok medeniyeti besleyen bir kent olmuştur. Bu gastronomi fuarı, aslında Van’ın neye hizmet ettiğini gösteriyor" dedi.

‘Kentin huzurunu kayyımlar kaçırıyordu’

Konuşmasında kayyumların yarattığı tahribata değinen Şedal, şunları söyledi: "Maalesef son 8-9 yıldır bu kentin huzurunu kaçıran kayyım gaspı ile karşı karşıyayız. Kayyım gaspı, halkların değerlerine saldıran ve özgürlük ile eşitliği inşa etmeye çalışan kentlerin değerlerini yok etmeye çalışan politikaların en somut örneklerindendir. Bu kentte huzuru kaçıranlar, iktidar aklıyla atanan kayyımlardır. Bu kayyımlar, halkın dilini ve kültürünü yok etmek istemiştir. Bugün burada huzuru buluyorsak, bu halkın iradesine saygı duymayı öğrenmekle gerçekleşmiştir."

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve Eşbaşkan Şedal ile beraberindekiler fuardaki standları tek tek gezdi.

Fuarın gözde standı: Büyükşehir Belediyesi

Bu arada Van Büyükşehir Belediyesi de Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda yerini aldı. Yüzlerce kişi, belediyenin standını ziyaret etti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan stantta, ziyaretçilere Van’ın yöresel yemeği olan helise ikram edildi. Yurttaşlar, Van Büyükşehir Belediyesi'nin standını çok beğendiklerini dile getirdi.

Fuar, 15 Eylül'e kadar sürecek.


Van,Van Belediyesi

Nevşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde Müzik Kursları Başlıyor

“AY” otobüs hattı güzergâhı Oğlaklı TOKİ Konutlarına uzatıldı

İstasyon Mahallesi'nde 8 Yıllık Kronik Sorun Çözüldü

Büyükşehir Belediyesi eğitim desteği başvuruları başladı

Çok dilli hizmet verecek olan Zarokistanlarda eğitim başladı

Van'da mezarlığa saldırı: Onlarca mezar tahrip edildi

Büyükşehir Belediyesi’nden yeni otobüs hattı

Eş Başkan Doğan Hatun muhtar ve yurttaşları ağırladı

KARŞIYAKA OKUMA EVİ AÇILIŞA HAZIR

26.3°