Tarih: 13.10.2024 08:20

Van Kültür Buluşmaları ikinci gününde renkli görüntülerle devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Van Dernekler Federasyonu (VANFED) tarafından düzenlenen 3. Van Kültür Buluşmaları, 2'inci gününde birbirinden renkli görüntülerle sahne oluyor. Stantları gezen yurttaşlar, halaylar çekerek, gönüllerince eğleniyor.

Vanlılara ev sahipliği yapan, İstanbul Yenikapı Fuar ve Etkinlik Alanı, dün yapılan açılış programının ardından bugün de Van ve İstanbul’daki Vanlıları bir araya getirdi.

Stantları gezen Vanlı yurttaşlar, yöresel lezzetleri tadarak, memleket hasreti gideriyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçeler ile kurumların bulunduğu stantları tek tek gezen misafirler, Van’ın tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. 

Bugünkü program kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi standında kentin yöresel yemeklerinden coğrafi işaret tescilli keledoş ikramı yapılması için hummalı bir çalışma yürütüldü. Ayrıca Gürpınar standında da yine yörenin en sevilen tatlarından Norduz çorbası gelen misafirlere ikram edildi.

Bugünün en renkli görüntüsü ise Van’ın ilçelerinin bulunduğu standın önünde yaşandı. Müzisyenlerin çaldığı erbane eşliğinde yurttaşlar şarkılar söyleyip yöresel halay çekti. Çekilen halay ilgi odağı oldu. 

Öte yandan gün boyu stant çadırının hemen yanında bulunan alanda canlı konserler verilirken, akşam saatlerinde ise Kürt sanatçılardan Xero Abbas, Hemi Heci ve birçok sanatçı konser verecek.


Van,Van Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —