Vadide şovlar ve gösterilerle büyüleyici bir gece: “Bisikletin başkenti olmak istiyoruz”

AK PARTİ 4.06.2023 21:40:33 0
Vadide şovlar ve gösterilerle büyüleyici bir gece: “Bisikletin başkenti olmak istiyoruz”
Dünyanın en heyecanlı yarışı BMX Racing World Cup öncesinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ndeki lansman gecesine bisiklet-motosiklet şovları ve birbirinden özel gösteriler damga vurdu. Özel gecede dünyaya mesaj veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya’yı bisiklet yollarıyla çevirdik ve iki önemli unvana sahibiz. Biz bisikletin başkenti olmak istiyoruz” dedi. 3-4 Haziran’da vadi içindeki pistte 25 takımdan 250 sporcu şampiyonluk için ter dökecek.

Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en prestijli bisiklet kupası BMX World Cup öncesi görkemli bir lansman gecesi düzenledi. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Murat Kekilli konseriyle başlayan geceye unutulmaz bisiklet, motosiklet şovları, gösteriler ve geleneksel dans performanslarıyla devam etti.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcuların Sakarya’da pedal çevireceği BMX Racing World Cup öncesinde sahne ve ışık şovları yapıldı. Yüzlerce Sakaryalı, konser ve lansman için vadideki tribünleri doldurdu. Hünkâr Dans Topluluğu’nun performansı, özel ekiplerin yaptığı bisiklet-motosiklet şovları nefes kesti.

Geceye damga vurdular
Büyükşehir Spor Kulübü’nün farklı branşlarındaki genç sporcuları kortej oluşturarak tribündeki Sakaryalıları selamladı ve açılış gecesi sonunda 20 bisiklet çekilişle sahibini buldu. Dünya Bisiklet Birliği’nin (UCI) en özel akrobasi sporcuları yaptıkları şovlarla geceye damgasını vurdu.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Projeler Şube Müdürü Ali Murat, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri ve çok sayıda sporsever katıldı.

“Sakaryalı her yere bisikletle gidecek”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yüce, Sakarya’da yakında her vatandaşın evinden çıkıp rahatça bisikletle yolculuğa çıkabilmesi için dört bir yanda bisiklet yolları inşa ettiklerini belirterek, “Sakaryamız pek çok noktada en avantajlı şehirlerden birisidir. Bu avantajlardan biri de şehrin neredeyse tamamının bisiklet kullanımına uygun olmasıdır. Avrupa Spor Şehri ve   Bisiklet Dostu Şehir ünvanlı şehrimizin neredeyse tamamına bisiklet yolları inşa ediyoruz. Sakarya’da herkes evinden çıkıp bisikletine binecek ve şehirde ulaşamayacağı nokta kalmayacak. Ayrıca akıllı istasyonlarda bisikletlerimizi kiraya çıkarıyoruz” dedi.

“Bisikletin başkenti olmak istiyoruz”
Yüce, 3-4 Haziran’da düzenlenecek dünya kupasıyla Sakarya’yı tüm dünyanın göreceğini belirterek, “Bike Fest kapsamında Sakarya’mızda, ülkemizden ve dünyadan birçok sporcuyu, sporseveri ağırlıyoruz. 110 ülkeden canlı yayın yapılan yarışlarımız heyecan dolu geçiyor. Dünya yarışları ve çeşitli etkinliklerle yine dünyanın kalbi, Bisiklet Şehri olan Sakarya’mız da atacak. Şehrimizin adını farklı alanlarda da dünyaya duyuracağız. Bisikletin başkenti olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bisiklet ve Sakarya
2020 yılında ülkemizde ilk defa uluslararası bir bisiklet organizasyonuna ev sahipliği yapan Sakarya, bu tarihten sonra ilkleri devam ettirdi ve dünyada sayılı şehirlere verilen ‘Bisiklet Dostu Şehir’ unvanını aldı. Şehrin adını dünya sahnesine çıkaran Büyükşehir, dünyanın en heyecanlı yarışı UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 yarışlarına ev sahipliği yapacak. 110 ülkede canlı yayınlarla takip edilen şampiyon bisikletçilerinin pedal çevirdiği yarışlar 3 Haziran Cumartesi ve 4 Haziran Pazar günü Camili’deki vadi içinde gerçekleştirilecek. 25 ayrı takımda 250 sporcu şampiyonluk için ter dökecek. Yarışların sonrasında ise 20.30’da ünlü isim Cengiz Kurtoğlu Sakaryalılara konser verecek.

Sakarya Bike Fest'in programı:

●         3 ve 4 Haziran Cumartesi-Pazar (iki gün sürecek)
UCI BMX Supercross World Cup1, 2 - (Dünya Kupası)-Ayçiçeği Bisiklet Vadisi
Başlangıç Saati: 09:00 –17:00

3 Haziran: Cengiz Kurtoğlu konseri
Yer: Ayçiçeği Bisiklet Vadisi
Saat: 20.30


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Başkan Savran’dan Bakan Uraloğlu’na Teşekkür

YENİ DÖNEMDE MAHALLELERE ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız”

MELİKGAZİ’DE SAĞLIK TURİZMİ PROJESİ İLE İYİLEŞİRLEN KEŞFEDİN, KEYİF ALIN, DİNLENİN

BAŞKAN CANPOLAT 31 MART’TA SANDIKLARDAN AK OYLAR PATLAYACAK

BAŞKAN BAYDİLLİ BERBERLER VE KUAFÖRLERLE İFTARDA BULUŞTU

YUNUSEMRE BELEDİYESİ ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI

KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU

Süleymanpaşa Belediyesinden üç günde üç kültür sanat etkinliği birden

25.5°