Uyuşturucu Tacirlerinin Zulaları Hassas Burunlu "Kayıt" ve "Ulak"ın Desteğiyle Bulunuyor

Uyuşturucu Tacirlerinin Zulaları Hassas Burunlu

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan dedektör köpekler "Kayıt" ve "Ulak", uyuşturucu operasyonlarında jandarmanın en önemli yardımcıları arasında yer alıyor. Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) yetiştirilen bu hassas burunlar, keskin koku alma yetenekleri sayesinde uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.

Labrador cinsi "Kayıt" 2017 yılında, Alman çoban köpeği "Ulak" ise 2020 yılında Tekirdağ'da göreve başladı. Bu köpekler, eğitim süreçlerinde üstün başarı göstererek operasyonlarda aktif olarak yer almaya hak kazandılar. Uzmanlık alanlarına ilişkin ihtiyaç duyulması halinde, görev yerleri Tekirdağ olmasına rağmen çeşitli illerde de görev yapıyorlar.

Uyuşturucu tacirlerinin denediği farklı "zula" yöntemlerini keskin koku alma yetenekleriyle boşa çıkaran "Kayıt" ve "Ulak", yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmesine katkı sağladı. Araba, ev, depo veya herhangi bir yere saklanmış uyuşturucuyu tespit eden bu köpekler, eğitmenlerine uyuşturucu maddenin bulunduğu yeri patileriyle vurarak işaret ediyorlar.

"Kayıt" bugüne kadar 430 operasyonda başarı gösterirken, "Ulak" ise 343 operasyonda başarılı oldu. Göreve başladıkları günden bu yana, bu dedektör köpekler sayesinde toplamda 50 kilogram reçine esrar, 27 kilo 401 gram sentetik uyuşturucu, 6 kilo 200 gram esrar, 2 kilo 611 gram eroin, 17 bin 549 sentetik ecza hap, 13 bin 297 kök kenevir, 605 gram kokain ve 3 bin 267 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan dedektör köpekler, uyuşturucuyla mücadelede etkin bir rol oynuyor. Dedektör köpeklerin yanı sıra iz takip, mayın arama ve bomba arama köpekleri de bu mücadelede önemli görevler üstleniyor. "Kayıt" ve "Ulak" gibi dedektör köpekler, uyuşturucu madde tespiti konusunda güvenlik güçlerine büyük destek sağlıyor ve suçla mücadelede önemli başarılar elde edilmesine yardımcı oluyor.

Bu hassas burunlar, ülkenin dört bir yanında uyuşturucu ticaretine karşı verilen mücadelede jandarmanın en büyük yardımcıları olarak görev yapmaya devam ediyor. Kayıt ve Ulak, eğitimli yetenekleri ve görev aşklarıyla uyuşturucunun toplumda yayılmasını önleme konusunda önemli birer kahraman haline gelmiş durumda.

Ankara,İç İşleri Bakanlığı

Alternatif Yol Çalışması Tamamlandı

TÜRKSAT 6A’NIN FIRLATMA TARİHİ BELLİ OLDU

LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

"2024 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU" YAYIMLANDI

İZMİT BELEDİYESİ, KURTULUŞUN 103. YILINI COŞKUYLA KUTLAYACAK

İZMİT BELEDİYESİNİN SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞLERİNE KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

ÇINAR ÇOCUK EVİNİN MİNİKLERİ COŞKUYLA MEZUNİYETLERİNİ KUTLADI

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİNDE KAYIT SÜRESİ UZATILDI

İZMİTLİ GENÇLER KURTULUŞ COŞKUSUNU FUTBOL ŞENLİĞİNDE DOYASIYA YAŞIYOR

İZMİT BELEDİYESİ AİLESİ, BAYRAM SONRASI ESNAF TURUNA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İSTEYEN GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI TALK AND SMİLE CAFE HİZMETE DEVAM EDİYOR

EURO 2024 HEYECANI HASBAHÇE’DE

KARAKÖPRÜ’DE GENÇ SPORCULAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

AHMET YESEVİ MİLLETEVİ ÜRETEN KADINLARIN ADRESİ OLDU

Emniyet ve Jandarma Tarafından Yapılan Çalışmalarda 6 Ayrı Organize Suç Örgütü Çökertildi, "KUYU-6" Operasyonları Düzenlendi, 75 Şüpheli Yakalandı

"Bozdoğan 47" Operasyonlarında 28 Şüpheli Yakalandı

Zihinsel Engelli Genç, Aksaray’da Polislik Hayalini Gerçekleştirdi

Konaklı Çocuklara İngilizcelerini Geliştirme Fırsatı

Bayraklı'da kent lokantaları açılıyor

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİNDEN BAŞKANIMIZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYEMİZİN SOSYAL TESİSLERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

HAYIRLI CUMALAR

BAŞKANIMIZ ÖZDİL VE OYMALI MAHALLELERİ GRUP YOLU İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIYA KATILDI

Büyükşehir’in Tarih ile Teknolojiyi Buluşturan Müzesi İlgi Görüyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi Üyeleri Çatak'ta Bir Araya Geldi

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Voleybol Takımı bir üst tura yükseldi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZA ZİYARET

Yaya geçidi çizgileri yenileme çalışması

Yükleniyor