Uyuşturucu Tacirlerinin Zulaları Hassas Burunlu "Kayıt" ve "Ulak"ın Desteğiyle Bulunuyor

Güncel 14.06.2024 19:50:22 0
Uyuşturucu Tacirlerinin Zulaları Hassas Burunlu
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan dedektör köpekler "Kayıt" ve "Ulak", uyuşturucu operasyonlarında jandarmanın en önemli yardımcıları arasında yer alıyor. Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) yetiştirilen bu hassas burunlar, keskin koku alma yetenekleri sayesinde uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.

Labrador cinsi "Kayıt" 2017 yılında, Alman çoban köpeği "Ulak" ise 2020 yılında Tekirdağ'da göreve başladı. Bu köpekler, eğitim süreçlerinde üstün başarı göstererek operasyonlarda aktif olarak yer almaya hak kazandılar. Uzmanlık alanlarına ilişkin ihtiyaç duyulması halinde, görev yerleri Tekirdağ olmasına rağmen çeşitli illerde de görev yapıyorlar.

Uyuşturucu tacirlerinin denediği farklı "zula" yöntemlerini keskin koku alma yetenekleriyle boşa çıkaran "Kayıt" ve "Ulak", yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmesine katkı sağladı. Araba, ev, depo veya herhangi bir yere saklanmış uyuşturucuyu tespit eden bu köpekler, eğitmenlerine uyuşturucu maddenin bulunduğu yeri patileriyle vurarak işaret ediyorlar.
 
"Kayıt" bugüne kadar 430 operasyonda başarı gösterirken, "Ulak" ise 343 operasyonda başarılı oldu. Göreve başladıkları günden bu yana, bu dedektör köpekler sayesinde toplamda 50 kilogram reçine esrar, 27 kilo 401 gram sentetik uyuşturucu, 6 kilo 200 gram esrar, 2 kilo 611 gram eroin, 17 bin 549 sentetik ecza hap, 13 bin 297 kök kenevir, 605 gram kokain ve 3 bin 267 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde yer alan dedektör köpekler, uyuşturucuyla mücadelede etkin bir rol oynuyor. Dedektör köpeklerin yanı sıra iz takip, mayın arama ve bomba arama köpekleri de bu mücadelede önemli görevler üstleniyor. "Kayıt" ve "Ulak" gibi dedektör köpekler, uyuşturucu madde tespiti konusunda güvenlik güçlerine büyük destek sağlıyor ve suçla mücadelede önemli başarılar elde edilmesine yardımcı oluyor.
 
Bu hassas burunlar, ülkenin dört bir yanında uyuşturucu ticaretine karşı verilen mücadelede jandarmanın en büyük yardımcıları olarak görev yapmaya devam ediyor. Kayıt ve Ulak, eğitimli yetenekleri ve görev aşklarıyla uyuşturucunun toplumda yayılmasını önleme konusunda önemli birer kahraman haline gelmiş durumda.
 

Ankara,İç İşleri Bakanlığı

ARABULUCULUĞA GİDEN DOSYA SAYISI 6 MİLYONA YAKLAŞTI

Muğla’da Jandarma Ekipleri Kurban Bayramı Süresince Yoğun Trafik Tedbirleri Aldı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Lütfen Ama Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım, Emniyet Kemeri Takmayı İhmal Etmeyelim

Bakanımız Göktaş: “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın uygulanma sürecinde 1’inci yıl ara değerlendirme raporunu hazırladık”

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN SULAMA OTOMASYONU YATIRIMLARI

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Bayram Tatilinin 7. Gününde 597 Trafik Kazasının Meydana Geldiğini Açıkladı

EMEKLİLERİN DE TERCİHİ YHT

GURUR PROJEMİZ TÜRKSAT 6A AMERİKA’DA

İMAM HATİP LİSELERİ ARASINDA ÇİNCEDEN İSPANYOLCAYA 11 DİLDE MÜNAZARA YARIŞMALARI SONUÇLANDI

34.8°