ÜNYE’DE OFF-ROAD ŞÖLENİ

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Karadeniz Off-Road yarışlarının 4’ncü etabı Ünye’de gerçekleştirildi.

06 Ekim Pazar günü Ünye Havaalanı mevkiinde düzenlenen yarışları çok sayıda kişi izledi.

S-1, S-2, S-3, S-4 ve Genel Klasman olmak üzere 5 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda İran, Gürcistan ve Türkiye geneli olmak üzere 29 takım mücadele etti.

Yarışlarda ayrıca geçen yıl olduğu gibi TEKNOFEST stantları da açıldı.

Stantlarda Ordu İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Başkanlığı, AFAD ve Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okulların TEKNOFESTTE birinci olan eserleri sergilendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ünye Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Yunus Emre Off-Road Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen yarışlar saat 11:0’de Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın verdiği startı ile başladı.

Yarışları Ordu Valisi Muammer Erol, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ve çok sayıda kişi takip etti.

Akşam saatlerine kadar kıyasıya süren mücadeleler sonunda;

S-1 Klasmanında yarışlar araçlar etabı tamamlamadıkları için dereceye giremezken,

S-2 klasmanında;

Birinci İran ekibinden Pilot Mohammadreza Sabouri ve Co-Pilot Abbas Ghadiri

İkinci Gürcistan ekibinden Pilot Ghasam Vakili ve Co-Pilot Mohsen Babaei,

Üçüncü Pilot Aydın Kaya ve Co-Pilot Onur Örneker oldu.

S-3 klasmanında;

Birinci Pilot Yakup Çimiç, Co-Pilot Adem Paç

İkinci Pilot Oğuzhan Mercan, Co-Pilot Tuğçe Mercan

Üçüncü Pilot Sadık Polat, Co-pilot Hülya Polat oldu.

S-4 klasmanında;

Birinci Pilot Ömer Faruk Seven, Co-Pilot Fuat Bezölçen

İkinci Pilot Erdinç Türkmen, Co-Pilot Suavi Erdin

Üçüncü Pilot Mırza Nakashidze, Co-pilot Sulkhan Kontcelidze oldu.

Genel Klasmanda ise;

Birinci Salih Ünsal varış çizgisini göğüsledi.

Ünye Off-Road Yunus Emre Spor Kulübü Başkanı Alper Argan, yaptığı konuşmada, “İl, İlçe ve yurtdışından katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan kulüplerimiz sayesinde yarış alanımızı mahşeri bir kalabalık ile tüm otomobil sporseverlerin ve Ünyeli vatandaşlarımızın katılımı ile Ünye bugün tarih yazmıştır” dedi.

Kupa töreninde konuşma Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise, “Çağın teknolojisi ile birlikte Off-Road yarışlarının vatandaşlarımız tarafından gördüğü müthiş ilgiye hep birlikte şahit oluyoruz. Ünye’de geçtiğimiz yıllarda başlattığımız Off-Road yarışları sporseverler tarafından her yıl daha da fazla ilgiyle izlenmektedir. Ben bu anlamda emek veren herkese Ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kupa töreninde konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise organizasyonda katkısı olan herkese ve yarışmacılara teşekkür etti.

Ordu,Ünye Belediyesi

Sahilköy - Doğancılı (Şile) Kumsal Yürüyüşü

İZMİT BELEDİYESİNDEN TÜYSÜZLER’E GÜVENLİ ALAN

Kuş Gözlemi Gerçekleşti