ÜNYE’DE ERTUĞRUL FIRKATEYNİ ŞEHİTLERİ ANILDI

AK PARTİ 28.09.2024 04:15:34 0
ÜNYE’DE ERTUĞRUL FIRKATEYNİ ŞEHİTLERİ ANILDI

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya açıklarında batışının 134’ncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katıldı. 500’den fazla denizcimizin elim kazada Şehit olması nedeniyle Topyanı’nda bulunan Türk-Japon dostluğu şehitlik anıtında tören düzenlendi.

Törende şehitler için saygı duruşunda bulunulurken konuşmalar yer aldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yaptığı konuşmada “

Bugün burada, Türk-Japon dostluğunun temellerini atan Ertuğrul Fırkateyni şehitlerini anmak ve iki halk arasındaki dostluk bağlarının önemini vurgulamak için toplanmış bulunuyoruz.

Cennet mekan sultan 2. Abdulhamit’in Japon İmparatoru’na verilmek üzere imtiyaz nişanını taşıyan ve iki ülke arasındaki dostluğu perçinlemek üzere 1889 yılında yola çıkan Ertuğrul Fırkateyni’nin dönüş yolunda 134 yıl önce Japonya kıyılarında yaşadığı trajik kaza, derin bir acı ile hatırlansa da, bu olay iki milletin birbirine duyduğu dostluğun ve kardeşliğin en somut örneklerinden biri olmuştur.

Dost ülke olarak kabul ettiğimiz Japonya’ya ebedi bir yolculuğa çıkan Ertuğrul Fırkateyni, iki ülkenin uzak olsa da ilelebet kardeş olduğunun ve kardeş kalacağının ölümsüz bir sembolü haline gelmiştir.

500’den fazla denizcimizin şehit olduğu bu elim hadise, Türk-Japon ilişkilerinin temelini oluşturan bir hatıra olarak, iki ülkenin hafızasında derin izler bırakmıştır.

Bizlerde Ünyeliler olarak bu dostluğun nişanesi anlamında Topyanında bulunan Ertuğrul Fırkateyni şehitliğini oluşturarak iki ülkenin kardeşliğini simgeleştirmiş bulunuyoruz.

Bu dostluk, bugüne kadar birçok ortak değer ve iş birliği ile perçinlenmiş, iki ülke arasında sadece diplomatik değil, insani ve kültürel bağlar da güçlenmiştir.

Şehitlerimiz, bizlere cesaretin, sadakatin ve uluslararası dostluğun en güzel örneğini bırakmıştır.

Bugün onların hatıralarını yaşatmak, yalnızca geçmişe olan saygımızı ifade etmekle kalmıyor, aynı zamanda gelecekteki nesillerimize de dostluk, dayanışma ve barış dolu bir dünya bırakmanın sorumluluğunu hatırlatıyor.

Türk ve Japon halkları olarak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de el ele, omuz omuza nice başarılar elde edeceğimize olan inancım tamdır.

Şehitlerimizi rahmetle anarken, onların hatıralarının ve Türk-Japon dostluğunun ebediyen yaşamasını diliyorum” dedi.


Ordu,Ünye Belediyesi

Ofis Sanat Merkezi bu atölyeyle çocukların hayallerini sanatla süsleyecek

PATNOS BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ABDULHALIK TAŞKIN VATANDAŞLARLA İÇ İÇE OLMAYA DEVAM EDİYOR

MERAM BEYHEKİM AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ’NDE SONA GELİNDİ

HBB’DEN SU SÜMBÜLÜ İLE KARARLI MÜCADELE

BAŞKAN TAVLI HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Büyükşehir’in 2’nci Gastronomi Günleri’ne Sayılı Günler Kaldı

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "ŞEHRİN KALBİNE YEŞİL BİR DOKUNUŞLA YENİ YÜZE KAVUŞTURUYORUZ"

KONYA BÜYÜKŞEHİR, BEYŞEHİR İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’Nİ SON TEKNOLOJİYE UYGUN HALE GETİRDİ

Büyükşehir’den İhaleler

31.9°