ULUSLARARASI HALİÇ KÜREK YARIŞLARI ÖDÜL TÖRENİNDE KONUŞTU

CHP 5.05.2024 18:44:35 0
ULUSLARARASI HALİÇ KÜREK YARIŞLARI ÖDÜL TÖRENİNDE KONUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nın ödül töreninde konuştu. Open 27 Plus Kadınlar kategorisinin şampiyonuna ödülünü veren İmamoğlu, konuşma öncesi kendisini ‘geçen ayın şampiyonu’ şeklinde anons eden sunucuya espriyle karşılık verdi.  İmamoğlu, “Sportif bir bağlantıyla, politikayla ve siyasi mücadeleyle eşleşti. Ben de diyorum ne zaman şampiyon oldum ben. Bu ayrı o ayrı. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, esas seçimden sonra iyi hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak.  Biz oraya talibiz” dedi. İstanbul’un ev sahipliği yapacağı 2027 Avrupa Oyunları için önümüzdeki günlerde protokol imzalanacağını kaydeden İmamoğlu, “Tabii esas hedefimiz olan 2036’da bu güzel kadim şehirde iki kıtanın bir araya geldiği bütün kültürlerin, bütün insanlığın belki de yüzyıllar boyu buluştuğu muhteşem şehirde olimpiyatları yapmak. Dünya Olimpiyat Komite Başkanı'na da şöyle demiştim;  ‘Evet, olimpiyata İstanbul'un ihtiyacı var. İstanbul'un bunu çok istiyor. Ama şunu söyleyeyim. Olimpiyat oyunlarının da İstanbul'da olimpiyat yapmaya ihtiyacı var’ dedim. Dünyaya en güzel mesaj buradan çıkar diye söylemiştim” diye konuştu.

OLİMPİYATA İSTANBUL'UN, OLİMPİYAT OYUNLARININ DA İSTANBUL'DA OLİMPİYAT YAPMAYA İHTİYACI VAR

BEYOĞLU / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İBB iştiraki Spor İstanbul’un 2021’den bu yana düzenlediği Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nın etapları renkli görüntülere ve kıyasıya rekabete sahne oluyor. Yarışları izlemek için İBB Haliç Su Sporları Merkezi’ne gelen İmamoğlu, sporculara başarılar dileyip sporseverlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da yarışlara tanıklık etti.

GÜNEY: HALİÇ’İN SPORLA, SANATLA, KÜLTÜRLE  BULUŞMASI ÇOK KIYMETLİ

Etabı tamamlanan Open 27+ Kadınlar kategorisinin ödül törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney birer konuşma yaptı. Güney konuşmasında, “Bugün burada bu coşkuyu, sporla, sanatla, kültürle buluşmayı görmüş olmak, buralarda doğmuş, büyümüş insanlar için gerçekten çok kıymetli.  Haliç'in dönüşümüne kültür sanatla buluşmasına, sporla buluşmasına vesile olan vizyonuyla, Beyoğlu'na büyük katkı sunan büyükşehir belediye başkanımıza huzurlarında Beyoğlu adına, Beyoğlu'nda çocukluğu geçmiş birisi olarak çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ESAS SEÇİMDEN SONRA İYİ HİZMETLER YAPIP GÖNÜLLERDE ŞAMPİYON OLMAK”

Güney’in ardından sunucunun ‘geçen ayın şampiyonu’ yakıştırmasıyla sahneye çıkan İmamoğlu, “Sportif bir bağlantıyla, politikayla ve siyasi mücadeleyle eşleşti. Ben de diyorum ne zaman şampiyon oldum ben. Bu ayrı o ayrı. Vallahi seçimlerde şampiyon olmak değil, esas seçimden sonra iyi hizmetler yapıp gönüllerde şampiyon olmak.  Biz oraya talibiz” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BİR SANAYİ YAPISINI YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ”

Haliç Kürek Yarışlarının 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini kaydeden İmamoğlu, Haliç’in zengin tarihi ve doğasına dikkat çekti. İmamoğlu,” Yıllar akıp gittiğinde uzun yıllar sonra dünyanın en büyük kürek takımlarının gelip Haliç'te yarış yapıp burada şahitlik yapan sizler diyeceksiniz ki ben bu işin ilk başlangıcında vardım, oradaydım. Aramızdaki gençler belki o zamanın eğitimcileri, yöneticileri, kulüp başkanları, hatta belediye başkanları olacaklar. Ve diyecekler ki evet biz bu işin başlangıcında vardık. Bugün geldiği noktadan gurur duyuyoruz. Gurur duyulacak bir organizasyon başladı. İnşallah hiç durmadan yoluna devam edecek. Haliç çok özel bir alan.  Her yönüyle çok özel. Kültürü, sanatı, tarihi, aynı zamanda çok özel estetik yapıları, inanılmaz coğrafyası doğasıyla birlikte müthiş fırsatlar sunan bir yer. Burada çok özel adımlarımız var. Haliç Tersanesi'ndeki müzeyi mutlaka görün. Orada bir deniz müzesi de çalışıyoruz. Aynı zamanda orada işleyen bir tersaneyi de görebiliyorsunuz. Karşıda muhteşem bir var ki yanında yine önemli bir sanayi yapısını yeniden yapılandıracağız ve İstanbul'umuza hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EVET, OLİMPİYATA İSTANBUL'UN İHTİYACI VAR AMA…

Paris ziyaretindeki izlenimleri paylaşan İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“İki gün Paris'teydim. Orada olağanüstü bir 2024 Olimpiyat Oyunları hazırlığı vardı. Belediye başkanıyla birlikte üzerinde epeyce konuştuk.  Bizim de İstanbul'da ki bu ay Mayıs ayı içinde ön protokolümüzü Roma'da, sonra Bükreş'te dünyanın bütün olimpiyat komite başkanlarının buluştuğu bir ortamda sunumunu yaparak 2027 Avrupa Oyunlarını İstanbul'da yapmak üzere imzalayacağız. Avrupa Oyunlarının belki de en fantastik, en özel sayfalarından birisi de su sporları olacak, kürek, sörf gibi…  Bu noktada da güçlü adımlar atmaya devam edin. Tabii esas hedefimiz olan 2036’da bu güzel kadim şehirde iki kıtanın bir araya geldiği bütün kültürlerin, bütün insanlığın belki de yüzyıllar boyu buluştuğu muhteşem şehirde olimpiyatları yapmak. Dünya Olimpiyat Komite Başkanı'na da şöyle demiştim;  ‘Evet, olimpiyata İstanbul'un ihtiyacı var. İstanbul'un bunu çok istiyor. Ama şunu söyleyeyim. olimpiyat oyunlarının da İstanbul'da olimpiyat yapmaya ihtiyacı var’ dedim. Dünyaya en güzel mesaj buradan çıkar diye söylemiştim”

SPORUN SADECE FUTBOLDAN İBARET OLMADIĞINI BÜTÜN DÜNYAYA İSPAT ETMEMİZ LAZIM

“Türkiye'de sporun sadece futboldan ibaret olmadığını bütün dünyaya ispat etmemiz lazım ki sadece futbol değil. Futbolmuş gibi davrandığımız da biliyorsunuz bu sefer kavga edip duruyoruz sabahtan akşama kadar. Bir sürü problemler.  O konuşuyor, bu konuşuyor… Halbuki spor nedir? Centilmenliktir, güzelliktir; spor barıştırır, spor buluşturur. Sporun dili, müzik gibi evrenseldir. Böyleyse asil bir kavram yani dünyanın belki de en önemli icatlarından, insanlığın en önemli icatlarından birisidir spor yapmak. O icat ki hiçbir zaman ilgi azalmaz ona. O bakımdan biz de İstanbul'da sporu, sporcuyu, spor yapma imkanlarını destekleyeceğiz.”

HAYATIMIN HER DÖNEMİNDE SPORU DESTEKLEDİM

“Sporcu olmayı çok istemiştim. Spor yönetici oldum. Sporcu olmaya gayret ettim. Hayatımın her döneminde sporu destekledim. Şimdi de İstanbul namına ve ülkemiz adına bunu en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olacağım.  Haliç Kürek Yarışları’nın 4’ncüsü İstanbul'umuza inşallah uğur getirsin, şans getirsin. Bütün sporculara üstün başarılar diliyorum. Burada yarışmanın bile ne kadar değerli ve asil olduğunu bütün yarışçılarımıza söylemek istiyorum. Madalya kazananların elbette güzel anıları var olacak ama kazanamayan gençlerimizin, hanımefendilerin, beyefendilerin de böylesi muhteşem bir parkurda yarışmanın keyfini çıkardıklarını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ŞAMPİYON TAKIM KUPASINI İMAMOĞLU’NDAN ALDI

İmamoğlu, konuşmasının ardından Open 27+ Kadınlar kategorisinin  şampiyon takımı Kocaeli Sümerspor Kürek Kulübü’ne kupasını verdi. Kategorinin 2’ncisi Moda Kürek Spor Kulübü’ne madalyaları Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, 3’ncüsü Haliç Kürek Spor Kulübü de ödüllerini Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Emre Düzgün’ün elinden aldı.

05/05/24

Video Linki: https://we.tl/t-lkt5Jvt3er

Fotoğraf Linki: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/bksei7ACVPpMSY4


İstanbul,İstanbul Belediyesi

BAŞKAN DR. YÜCEER: TEKİRDAĞ GENÇLERİN ŞEHRİ OLACAK

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Tetik 19 Mayıs mesajında gençlere seslendi

Başkan Tugay Samsun’da

19 Mayıs’ta toplu ulaşım yüzde 50 indirimli

Gençlik Bayramı'nda çocuklar da doyasıya eğlendi

19 Mayıs Futbol Turnuvası Sona Erdi

CHP GENEL BAŞKANINDAN İMAMOĞLU’NA TEBRİK ZİYARETİ

BAŞKAN BALABAN 19 MAYIS’I KUTLADI

25.4°