ULUSLARARASI EĞİTİMDE TEKNOLOJİ, AR-GE VE KALİTE ZİRVESİ "ETAK24", İSTANBUL'DA BAŞLADI

Güncel 7.09.2024 14:25:13 0
ULUSLARARASI EĞİTİMDE TEKNOLOJİ, AR-GE VE KALİTE ZİRVESİ
ETAK24'ün ilk gününde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla stant alanları ziyaret edildi. Bakanlık olarak teknoloji sektörünü desteklemeyi amaçladıklarını vurgulayan Bakan Tekin, stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.
 
Onursal Başkanlığını Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in üstlendiği zirvenin açılışında konuşan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, zirveyi önümüzdeki yıllarda genişleterek geleceğin önde gelen eğitim teknolojileri etkinlikleri arasına katmayı ve bölgesel bir etkinliğe dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Etkinliğin eğitimdeki teknolojik gelişmeler bakımından önemini anlatan Canlı, "Bu sene üç ana tema belirledik. Eğitimde teknoloji teması altında, eğitimde yapay zekâ uygulamaları, gençlere yönelik tek odaklı girişimcilik eğitimleri, bulut bilişim, eğitimde arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik uygulamaları gibi güncel konular ele alınacak. Ayrıca eğitimde araştırma ve geliştirme teması altında eğitimde yenilikçilik ve sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm gibi dünya çağında ele alınan önemli konular." dedi.
 
Eğitim kurumlarında kalite standartlarının belirlenmesi, okul kültürü ve liderlik gibi konuların da zirve kapsamında ele alınacağını kaydeden Canlı, sözlerine şöyle devam etti: "Eğitim teknolojileri sektörünü desteklemek, güçlendirmek ve bu sektörün hem Türkiye için hem devlet hem özel okullar için hem de dünyaya ihraç edilebilir ürünler çıkarması için, yeni ürünler çıkarması için, yeni teknolojiler geliştirmesi için desteklemek, güçlendirmek, yol göstermek Millî Eğitim Bakanlığının bir görevi. Bu görevle ilgili olarak Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde başlattığımız bir çalışmamız var. Bunun ilk adımı Orta Doğu Teknik Üniversitesinde kurduğumuz eğitim teknolojileri kuluçka ve inovasyon merkezi. Bu merkezde bir profesyonel öğrenme laboratuvarımız var. Özellikle eğitim teknolojisi çalışan firmaların ürünlerini, teknoloji platformlarının gelip test etmeleri için böyle bir laboratuvar ortamı veriyoruz."
 
AR-GE ve kalite konularında sunum yapılacak
Zirvede eğitimde teknoloji ve araştırma geliştirme faaliyetleri ile kalite konularındaki ilerlemeler 7 Eylül'e kadar masaya yatırılacak. Üç gün sürecek etkinlik kapsamında Millî Eğitim Bakanlığının eğitim teknolojisi, AR-GE faaliyetleri ile kalite konularındaki ilerleyen çalışmalarının uluslararası alanda tanıtılması, örnek çalışmalarını dünya kamuoyuyla paylaşması, bu alanlarda önde gelen ulusal ve uluslararası kurumları bir araya getirerek işbirliklerine ve görünürlük faaliyetlerine zemin hazırlanması hedefleniyor.
 
Zirvede, AR-GE ve kalite konularında uzmanların sunumlarının yanı sıra özel oturumlar, paneller, atölye çalışmaları ve deneyim noktaları gibi faaliyetler düzenlenecek.
 
Uluslararası Eğitimde Teknoloji, AR-GE ve Kalite Zirvesi'nin açılışına Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Strateji Geliştirme Başkanı Ercan Türk, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı ile sektör temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, eğitim teknologları, teknoloji sağlayıcıları ve akademisyenler katıldı.
 
5-6-7 Eylül tarihlerinde üç gün sürecek olan ETAK24 programına ulaşmak için tıklayınız.

Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı

BAKAN YUMAKLI: "GENÇLERİN VE KADINLARIN TARIMSAL ÜRETİMİN İÇİNDE OLMASI EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDEMİZ"

Bakan Işıkhan, Van’da Türkiye Buluşmaları Programına Katıldı

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI "G20 TARIM BAKANLARI ZİRVESİ"NDEN SESLENDİ

DEMİRYOLU YÜK TAŞIMACILIĞININ YARIYA YAKINI İLTİSAK HATLARI İLE

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NI 2,3 MİLYON YOLCU KULLANDI

BAKAN TEKİN, SİNOP'TA SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, DENİZLİ'DE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

Umut’un Jandarma Olma Hayali Gerçekleştirildi

TMO'NUN 2024 DÖNEMİ ÇELTİK ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU

24.8°