Türkiye, KKTC'ye Gümrükte Kullanılmak Üzere Mobil X-Ray Cihazı Hibe Etti

Türkiye, KKTC

Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gümrük kontrolünde kullanılmak üzere hibe edilen mobil X-ray cihazının törenle teslimi yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı arasında dış ticaret güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında işbirliği kapsamında hibe edilen mobil X-ray cihazının teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

Gazimağusa Limanı'ndaki törene KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve ilgililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende protokolün katılımıyla kurdele kesilerek cihazın açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan KKTC Başbakanı Üstel, ülke ekonomisini daha ileriye götürebilmek için çalıştıklarını vurgulayarak, Ercan Havalimanı'ndan sonra Gazimağusa Limanı'nın da gelen mobil X-ray cihazıyla daha güvenli ve çağdaş sisteme kavuştuğunu ifade etti.

Üstel, KKTC'nin kalkınması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, cihaz desteği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Ticaret Bakanı Bolat, Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlıklara karşı birlikte mücadelenin kendileri için asli vazife olduğunu söyleyerek, "Türkiye güçlenerek yükseldikçe KKTC de yükselecek." dedi.

Bakan Bolat, Türkiye'nin her zaman KKTC'ye önem verdiğini vurgulayarak, hibe edilen mobil X-ray cihazının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye tarafından KKTC'ye hibe edilen mobil X-ray cihazının ikincisinin de gelecek ay içinde Girne Limanı'nda hizmete gireceği bildirildi.

Ankara,Ticaret Bakanlığı

Fethiye - Marmaris Deniz Otobüsü İlk Seferini Yaptı

Birinci Caddede Yol Çalışması

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri Kapıkule’de Uyuşturucuya Geçit Vermedi

Türkiye ve BAE arasında sosyal hizmetler alanında işbirliği mutabakatı imzalandı

Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Gönül Elçileri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi

BAŞKAN BOLTAÇ: “ENERJİMİZİ PROVOKASYONA DEĞİL, MİLLİ MAÇLARA AYIRALIM”

Merkezefendi'de Kaleci Eğitimi Başladı

KARAKÖPRÜ'DE KAPSAMLI TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRLER 2040 ATÖLYESİ DÜZENLENDİ

YILDIRIM'DAN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

CHP YOMRA İLÇE YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

ÖZGÜNEŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

TMMOB TRABZON İL KOORDİNASYON YÖNETİMİNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

YOMRA KAYMAKAMLIĞINDAN DUYURU

DAHA GÜZEL BİR YOMRA İÇİN DUYARLI OLALIM.

Osmangazili Kadınlar ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’

Yenimahalle’de Sokak Sokak İlaçlama Çalışması

Saadetdere Termal Kür ve Tedavi Merkezi Duyuru

Belediyemiz Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı