Türkiye, KKTC'ye Gümrükte Kullanılmak Üzere Mobil X-Ray Cihazı Hibe Etti

Güncel 28.06.2024 20:06:11 0
Türkiye, KKTC

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile KKTC Maliye Bakanlığı arasında dış ticaret güvenliğinin sağlanması ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında işbirliği kapsamında hibe edilen mobil X-ray cihazının teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Gazimağusa Limanı'ndaki törene KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve ilgililer katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende protokolün katılımıyla kurdele kesilerek cihazın açılışı gerçekleştirildi.
 
Törende konuşan KKTC Başbakanı Üstel, ülke ekonomisini daha ileriye götürebilmek için çalıştıklarını vurgulayarak, Ercan Havalimanı'ndan sonra Gazimağusa Limanı'nın da gelen mobil X-ray cihazıyla daha güvenli ve çağdaş sisteme kavuştuğunu ifade etti.
 
Üstel, KKTC'nin kalkınması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, cihaz desteği için Türkiye'ye teşekkür etti.
 
Ticaret Bakanı Bolat, Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlıklara karşı birlikte mücadelenin kendileri için asli vazife olduğunu söyleyerek, "Türkiye güçlenerek yükseldikçe KKTC de yükselecek." dedi.
 
Bakan Bolat, Türkiye'nin her zaman KKTC'ye önem verdiğini vurgulayarak, hibe edilen mobil X-ray cihazının hayırlı olmasını diledi.
 
Türkiye tarafından KKTC'ye hibe edilen mobil X-ray cihazının ikincisinin de gelecek ay içinde Girne Limanı'nda hizmete gireceği bildirildi.
 
 
 


Ankara,Ticaret Bakanlığı

Bakanımız Göktaş: “Herkesi bir çocuğun hayatını tümden değiştirecek bir dokunuşla koruyucu aile olmaya davet ediyorum”

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI: IPARD III PROGRAMI 2. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YAYIMLANDI

SİBERGÖZ-47 Operasyonu: 27 İlde 97 Şüpheli Yakalandı

BAKAN TEKİN, "BEN BİR ÖĞRETMENİM" ADLI TİYATRO GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Bakan Işıkhan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Temaslarda Bulundu

LGS TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

KAYSERİ'DE MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

DENİZCİLİĞİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

Ticaret Bakanı Bolat, Dış Ticaret İstatistiklerini Değerlendirdi

34°