TÜRKİYE, HAVADA AVRUPA’NIN EN YOĞUN 3. ÜLKESİ

Türkiye, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü hava sahasında 5573 uçuşa hava seyrüsefer hizmeti vererek, Avrupa’da en yoğun kullanılan hava trafik hacmine sahip 3. ülke oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “15 Haziran 2024 tarihinde ülkemizdeki havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı 4227’e ulaşarak 2023 yılının aynı gününde kayıtlara geçen 3587 rakamına oranla %17,8 artış göstermiştir. Ülkemiz havayolu sektöründe Avrupa’nın zirvesine doğru tırmanışını sürdürmektedir” dedi.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı “EUROCONTROL”ün Performans İnceleme Birimi tarafından 15 Haziran 2024 tarihinde yapılan ölçümlere göre Türkiye, EUROCONTROL üyesi 41 ülke içerisinde, 5573 uçuş ile hava sahası en yoğun ülkeler arasında 3. sırada yer aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm ulaşım modlarına olduğu gibi havayollarına da yaptıkları yatırımlar ile Dünya’da ve Avrupa’da söz sahibi bir ülke konumuna geldiklerini belirterek, “Yaptığımız yatırımlar sonucunda Türkiye havacılık alanında önemli bir aktarma merkezi haline geldi. Yaz döneminin başlamasıyla havalimanlarımızdaki hava trafiğinde önemli derecede yoğunluklar yaşanıyor” dedi.

Türkiye’deki hava yolu trafiğinin her geçen gün arttığına da vurgu yapan Bakan Uraloğlu, “15 Haziran 2024 tarihinde ülkemizdeki havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı 4227’e ulaşarak 2023 yılının aynı gününde kayıtlara geçen 3587 rakamına oranla %17,8 artış göstermiştir. Ülkemiz hava trafik sayılarının her geçen gün artarak Avrupa çapında zirveye çıkacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Başkan Büyükkılıç’tan Galerici Esnafı ve Vatandaşla Buluşma

Dost Eller Hayır Çarşısı ve Aşevi Açılıyor

Ticaret Bakanlığı Fahiş Artışa Giden Emlak İşletmelerine Ceza Uyguladı

17 Eylül Mahallesi 343 Ada İçi Düzenlemesi

Özel İnsanlardan İtfaiyeye Ziyaret

Eş Başkanlar, Çin’in kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katıldı

Mimarlık öğrencilerinden Eyüpsultan’da mimari tasarım çalışması

ZARAR VERİLEN AĞAÇLARDA İNCELEME

SİİRT BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ, KALDIRIM İŞGALLERİNE KARŞI SERT TEDBİRLER ALMAYA DEVAM EDİYOR

1,7 MİLYON ARAÇ DENİZ YOLU İLE TAŞINDI

Eşrefpaşa Hastanesi’nde Obezite Polikliniği kuruldu

BELEDİYEMİZ ÇALIŞMA TEMPOSUNU YÜKSELTTİ

SEYHAN BELEDİYESPOR KULÜBÜ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Eş Başkan Hatun’dan UNESCO’ya çağrı: Gelin birlikte tarihi koruyalım

Kardeş şehir Mestanlı’da sünnet şöleni

Büyükşehir Belediye Konservatuarı tiyatro kurslarına başvurular başladı

İtfaiye Haftası Etkinlikleri Dörtyol Kızılay Meydanı'nda Gerçekleştiriliyor.

İZMİT BELEDİYESİ YENİŞEHİR’E KONFORLU YOLLAR KAZANDIRDI

SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

İZMİT BELEDİYESİ ÇÖZÜM ODAKLI MAHALLE ZİYARETLERİNE AYAZMA MAHALLESİ’NDE DEVAM ETTİ

İZMİT BELEDİYESİ KENT ORKESTRASININ KLASİK MÜZİK KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI