TOROSLAR’A OKUMA SALONU VE EMEKLİ EVİ GELİYOR

TOROSLAR’A OKUMA SALONU VE EMEKLİ EVİ GELİYOR

TOROSLAR’A OKUMA SALONU VE EMEKLİ EVİ GELİYOR

-TOROSLAR’A OKUMA SALONU VE EMEKLİ EVİ GELİYOR

-BAŞKAN YILDIZ: KAFELERİ BELEDİYEMİZ İŞLETECEK

-BAŞKAN YILDIZ: ÇAĞRI MERKEZİMİZİ HİZMETE AÇIYORUZ

-BAŞKAN YILDIZ: HERKESİN TORPİLİ KENDİSİ OLACAK

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, mülkiyeti belediye ait olan ancak yıllardır kaderine terk edilen 2 tesisi yenilediklerini, bunlardan birinin Emekli Evi, birinin de Okuma Salonu ve Kütüphane olarak hizmete açılacağını söyledi. Başkan Yıldız, belediyenin Çağdaşkent Mahallesinde yıllardır kapalı olan Yeşil Vadi Kafe yeniden hizmete alacağını da müjdeledi. Yıldız’ın Toroslar halkına verdiği bir diğer müjde ise 7 gün 24 saat aktif olacak bir çağrı merkezi açılması oldu.

Toroslar Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın başkanlığında Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantının açılışında meclis üyelerine seslenen Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, ilçenin sosyal hayatını renklendirecek çalışmaları anlattı.

“1 Nisan’dan itibaren Toroslar’da yeni bir takvim başladı, yeni bir saat işliyor. Bu artık yavaş yavaş meyvelerini vermeye başlıyor” diyen Başkan Yıldız, belediyenin ilk kreşini geçtiğimiz hafta Osmaniye Mahallesinde açtığını hatırlattı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE TOROSLAR’IN HER MAHALLESİNDE KREŞ AÇACAĞIZ”

Yıldız, “96 öğrenci kapasiteli kreşimiz faaliyete başladı. Ben de neredeyse her gün rapor alıyorum işleyişe ilişkin. Bugüne kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Mahallemizin çocukları Osmaniye kreşimizde eğitimlerine başladılar. Bu bir başlangıç aslında. Hemen ardından Akbelen Konutevler’de kullanılmayan bir binayı da tamir ediyoruz. Orayı da kreş olarak açacağız. Yani önümüzdeki günlerde Toroslar’da yaşayan ailelerimiz çocuklarını nereye bırakacakları gibi bir kaygıdan uzak rahat bir şekilde çalışma ve sosyal hayatlarını daha düzenli bir şekilde yaşayabilecekler. Toroslar’ın her mahallesinde, ihtiyaç olan her yerde bu kreşler açılmaya devam edilecek” dedi.

“YEŞİL VADİ KAFESİ AÇILACAK, BELEDİYE İŞLETECEK”

Çağdaşkent Mahallesindeki 3 Ocak Parkı içerisinde yer alan ve yıllardır kapalı olan Yeşil Vadi adlı kafeyi yeniden açıp işleteceklerini de söyleyen Başkan Yıldız, “Çağdaşkent Mahallesinde yaşayan yurttaşlarımızın bize sık sık sordukları merkezlerden biri bu. Mahalle halkı nefes almak için, sosyalleşmek için burayı kullanıyordu. Son üç dört yıldır burası kapalı. Maalesef kaderine terk edilmiş durumda. Arkadaşlarımız yeni bir plan, proje oluşturdular ve Fen İşleri Müdürlüğümüz orada bir çalışma başlattı. Yakında Yeşil Vadi kafemiz de belediyemizin bir işletmesi olarak, belediyemiz tarafından işletilerek yeniden yaşam bulacak” ifadelerini kullandı.

KADERİNE TERK EDİLEN BİNA ONARILACAK, EMEKLİ EVİ OLACAK

Başkan Yıldız, konuşmasında emekli ve yaş almış yurttaşları sevindirecek bir müjdeye de yer verdi.

Yıldız, “TOKİ’nin önünde bulunan Bilge Kağan Parkı içinde terk edilmiş bir binamız vardı. Belediye terk ettiği için başkaları tarafından işgal edilmişti. Geçen oraya gittim baktım.  Kim olmadığını bilmediğimiz insanlar yaşıyordu. Orayı da temizlettik. Fen İşleri Müdürlüğümüz orada bir çalışma yapıyor. Yakında oraayı da Bilge Kağan Parkı içerisinde Emekli Evi olarak işletmeye açacağız. Emekliler ve civarda yaşayan vatandaşlarımız hem orada vakit geçirip sosyalleşecekler hem de çay, kahve içebilecekler” dedi.

“OKUMA SALONU VE KÜTÜPHANE YAPILACAK, ÖĞRENCİLERİN BAŞINDA BİR ÖĞRETMEN OLACAK”

Başkan Yıldız, mahallelerde okuma salonları ve kütüphaneler açma hedefi doğrultusunda ilk adımı Akbelen Mahallesinde atacaklarını da söyledi.

Yıldız, “Murat Tutal Parkı içerisinde, kafe işletmesi olarak halihazırda bir işletmeci tarafından devam ettiriliyor. Nisan ya da mayısta sözleşmesi sona erecek. Burası da belediyemizin kendi uhdesinde işlettiği, mahallelilerin sosyalleştiği bir alan olacak. Aynı zamanda parkın içerisinde boş olan ve aslında kendi kaderine terk edilmiş bir binamız vardı. Bu binamızı da en kısa zamanda bir okuma evi haline getireceğiz. Yani mahalledeki çocukların derslerini çalıştıklarını, bilgisayardan ödevlerini yaptıklarını, gerekirse bir öğretmenin nezaret ettiği bir merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Burada öğretmenlerimiz ve belediye personelimiz olacak. Gelen çocuklara dersler ve ödevler konusunda yardımcı olacaklar. Çocuklarımız hem ders çalışma olanağı bulacak hem de arkadaşlarıyla sosyalleşecek. Oraya bir de yapabilirsek merhum Mustafa Kaplan’ın çocuklarının bize bağışladığı kitaplardan kütüphane yapacağız. Mustafa Kaplan Kütüphanesi yapıp çocuklarımızın faydalanmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN TORPİLİ KENDİSİ OLACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, yurttaşların belediyeye daha hızlı ulaşması, sorunların daha etkin şekilde çözülmesi için üzerinde çalıştıkları çağrı merkezinin de yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.

Yıldız şunları söyledi: “Bir çağrı merkezimiz oluşturuluyor. Daha önce kısmen yapılmış ama epeyi zamandır işlemeyen bir   sorunu vardı. Vatandaşlarımız belediyeye herhangi bir talep edeceklerinde 153’ü arayarak zabıta üzerinden bize ulaşıyorlardı. Bu konuda belli bir aşamaya geldik. Halklar İlişkiler şefliğimize bağlı 8 kişilik bir ekip oluşturduk. Orada 7/24 halkımızın sorunlarını, taleplerini, dertlerini dinleyecek bir çağrı merkezimiz oluşuyor. Her bir yurttaşımızın belediye meclis üyesine, muhtara, belediye başkanına ulaşmaya ihtiyaç duymadan kendi taleplerini iletebileceği bir mekanizma kuruyoruz. Bu mekanizma olacak. Sadece şikayetin bildirildiği bir mekanizma olmayacak. Şikayet bildirildiği andan itibaren ilgili birim müdürüne, birim müdürünün bağlı olduğu belediye başkan yardımcısına ve belediye başkanının bilgisayarına düşecek. Belirli zaman dilimi içinde sorunlar, taleplerin giderilmesi konusunda arkadaşlarımız çalışma yapacaklar ve vatandaşa geri dönecekler. 7/24 bütün hemşehrilerimiz buraya taleplerini, ihtiyaçlarını, isteklerini bildirecekler. 444 41 33 numarası kullanılacak. Şimdi bu saatten sonra 444 41 33 numaralı telefon yurttaşlarımızın 24 saat boyunca dertlerini anlatacakları bir telefon numarası haline gelmiş oldu. Aslında şöyle diyebiliriz. Bundan sonra her bir yurttaşımın Toroslar’da bir dayısı var. Torpili var. Dayısı ve torpili 444 41 33 numaralı telefon. Vatandaşlarımız taleplerini, isteklerini iletme, bununla ilgili çalışma yapılmamışsa niye yapılmadığını sorma şansını yakalamış olacaklar.”

“YAPI KULLANMA İZİNLERİNDE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”

Başkan Yıldız, geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelen, bazı yurttaşların yapı kullanma izinlerini alamadıkları yönündeki şikayetlere de açıklık getirdi.

400 civarında dosyada, inşaat teknikleri ve yönetmeliklere uyulmaması nedeniyle yapı kullanma izninin verilmediğini ifade eden Başkan Yıldız, “2025 Ocak ayından itibaren yurttaşlar gelip yapı kullanma izinleri konusunda resmi başvurularını yapsınlar. Biz sorunların aşılması, eksiklerin giderilmesi konusunda yardımcı olmayı istiyoruz” dedi.

Başkan Yıldız’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.


Mersin,Toroslar Belediyesi


Ticaret Bakanı Bolat, Balkan Rekabet Platformu Toplantısında Konuştu

Süleymanpaşa Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN YENİ DOĞAN BEBEKLERE ÖZEL HEDİYELER

Özel çocuklardan bahçeden sofraya zeytin üretimi

Ab, Afd Ve İlbank İş Birliği İle Güneydoğunun En Büyük Katı Atık Projesi Hayata Geçiriliyor

TAZİYE ARAÇLARI YAKINDA VATANDAŞIN HİZMETİNDE...

Osmangazi’de Açık Havada Konser Keyfi

Büyükşehirden Muradiye-Menemen Yolundaki Yeşil Alanlara Bakım Çalışması

Iğdır Belediyesi Eş Başkanımız Mehmet Nuri Güneş'ten basın açıklaması

Başkan Seçer, Şampiyon Takım MSK İle Bir Araya Geldi

Sorgun Belediye Başkanı Ekinci, sanayi bölgesiyle ilgili projelerini anlattı Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, sanayi esnafıyla yaptığı toplantıda projelerini anlattı.

Balıklıgöl Çevresinde Otopark Sorunu Çözüme Kavuşuyor

VATANDAŞLARIMIZ ÖDÜLLÜ TİYATRO ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Ahilik Haftası

EL EMEĞİ SANAT ESERLERİ “GENÇLİK PARKI SANAT GÜNLERİ” ETKİNLİĞİNDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

“TAKINTILAR”IN ALTIN PORTAKAL’DAKİ TÜRKİYE GALASINA, YAZARI LAURENT BAFFIE DE KATILACAK

Kepez’in gençlerinden dört dörtlük galibiyet

KEMİAD’dan Başkan Vekiline ziyaret

Serinhisar içme suyu projesi sona yaklaştı

Büyükşehir’den uçurum kenarına çelik bariyerli önlem

Başkan Görgel, “Gençlerimizin Daima Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

AKSARAY BELEDİYESİ'NDEN ÖNEMLİ UYARI! SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR!

Bakanımız Göktaş, Çocuk Evleri Sitesi'nin temel atma töreni ile 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivaline katıldı

BAŞKAN KAVUŞ; “ÖZEL BİREYLERİMİZ İÇİN İKİ AYRI PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Başkan Seçer’den Mersin’e Taşınması Planlanan Balık Çiftliklerine Tepki

TOKİ ARSALARI, 25 İLDE SATIŞA ÇIKIYOR

Bağcılar'da okuma yarışmalarında başarılı olan öğrenciler bisikletle ödüllendirildi

Mahallelerde Detaylı Temizlik Seferberliği

Başkan Volkan Nallar Çocuklarımız ve Yaşlılarımızı Yalnız Bırakmadı

Kompost İşlemiyle Organik Gübre Hazırlandı

Yükleniyor