TOROSLAR KENT KONSEYİ’NİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

CHP 29.06.2024 19:34:10 0
TOROSLAR KENT KONSEYİ’NİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

TOROSLAR KENT KONSEYİ’NİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR KENT KONSEYİ, 350 BİN TOROSLAR HALKININ SESİ OLACAK”

Toroslar Kent Konseyi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, yoğun bir katılımla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Projelerin ve hedeflerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Yüzü gülen, nefes alan Toroslar’da” kenti birlikte yönetip, geleceğe taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, mahalle muhtarları ile meslek odalarından temsilcilerin ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, Divan, Kent Konseyi ve Yürütme Kurulu Başkanlık seçimi ile Denetleme Kurulu seçimi yapıldı.

Meclis ve çalışma gruplarının da oluşturulduğu toplantıda Kent Konseyi Başkanlığına Sevgi Çetin Altınöz seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda söz alan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, kent konseyinin yerel yönetimler için önemine değindi. Başkan Yıldız, “Her bir mahallede, her bir sokakta, her bir yurttaşımızın ve 350 bin Toroslar halkının sesini duyurabileceği, bire bir taleplerini yerine getirebileceği ve kendisini ifade edebileceği bir belediyecilik anlayışını savunuyoruz” dedi.

“1 NİSAN’DAN İTİBAREN ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

“Her zaman söylüyorum. 1 Nisan sabahı Toroslar’da yeni bir takvim işlemeye başladı. Toroslar, değişmeye hazır yeni bir güne uyandı” diyerek göreve geldikleri günden bugüne kadar ortak akıl ve kolektif yönetimi oluşturacaklarını belirten Başkan Yıldız, “Ortak aklı ve kolektif yönetimi oluşturmak en başta örgütlü toplumun yapabileceği bir şey. Bugüne kadar belki de istenmediği için Toroslar halkı bir araya gelip örgütlenmedi. Kendi haklarını savunmak için pasif kalmıştı. 1 Nisan’dan itibaren bu da değişti. Yeni zamanın en önemli sac ayaklarından bir tanesi de Toroslar’ın örgütlü bir toplum haline gelmesi ve o örgütlü toplumun kentini, kendini de yönetmeye aday olmasıdır. İşte bunu yapmaya çalışıyoruz. Toroslar, maalesef bugüne kadar ihmal edilmiş bir kentti. En temel belediyecilik hizmetleri,yeteri kadar yerine getirilmemişti. Örgütlü bir toplum müdahale etmediği için bu aslında böyle gelmiş böyle gitmiş. Yeni fikirlerin geliştirilebileceği, yeni vizyon projelerin oluşturulabileceği bir Toroslar için öncelikle örgütlü bir Toroslar halkı gerekiyor” diye konuştu.

“TOROSLAR KENT KONSEYİ, BUGÜNDEN SONRA BELEDİYE BAŞKANININ APARATI OLMAYACAK”

Toroslar Kent Konseyi’nin yasal bir organ olduğu için kurulduğunu ancak bugüne kadar belediye başkanının bir aparatı haline geldiğini de vurgulayan Başkan Yıldız, “Dostlar alışverişte görsün diye bir kent konseyi kurulmuş. Önceki dönemde belediye başkanın aparatı olmuş. Canı sıkıldığı zaman kent konseyini dağıtmış ya da hiç toplamamış ve herhangi bir işlevsel görev verilmemiş. Peki biz ne bekliyoruz Toroslar Kent Konseyi’nden? Kent konseyi benim kanaatimde, daha özerk bir yapı olmalı. Belediye meclisi, belediye başkanını etkileyen, onun önüne kente dair olumlu projeler koyabilen bir yapı haline getirilmeli. Toroslar halkının  sesi olabilmeli. Kent Konseyi, demokrasinin tabana yayılması noktasında çok iyi düşünülmüş işlevsel bir mekanizma. Bugüne kadar bu mekanizma maalesef işletilmemiş ve çalıştırılmamış. 1 Nisan’dan itibaren yeni zaman içerisinde bağımsız, özerk, kendi seçimlerini yapabilen, yeni bir anlayışıyla oluşturulmuş, yeni bir kent konseyi için zaman başladı ve akıyor. Mademki Toroslar’da birçok şeyi yeniden başlatıyoruz, o zaman kent konseyini de baştan kuralım istedik. Belediye başkanının aparatı olan bir kent konseyi olmasın istedik. Belediye Başkanının, yöneticileri, başkanını, delegeleri belirlediği, kimin gelip kimin gelmeyeceğine karar verdiği bir  kent konseyi olmasın istedik. Kentin ve Toroslar’ın sesi olabilecek, Toroslar halkının derdini anlatabilecek bağımsız ve özerk bir kent konseyi inşa ettik. Belediyeden bağımsız, belediye başkanından ve meclisinden  bağımsız ama tüm bu yapıların önüne projeler koyan, kentin sözü ve sesi olan bir kent konseyi ancak böyle oluşturulabilir diye düşündük” şeklinde konuştu.

“YENİ VİZYON PROJELERİMİZLE TOROSLAR LEVEL ATLAYACAK”

“Torolar’da level atlamak zorundayız” diyen Başkan Yıldız, “1 Nisan’dan itibaren başka bir zaman işlemeye başlamışsa, bu zamanın ruhuna ve ihtiyaçlarına uygun daha konforlu, daha yaşanılabilir, hayat kalitesi yüksek, huzur, barış ve kardeşlik içinde yaşayan, herkesin sözünü rahatça söyleyebileceği, her bir yurttaşın belediyeye ulaşabildiği, yeni bir Toroslar yaratmak için başarılı çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.


Mersin,Toroslar Belediyesi

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN SİVAS KATLİAMI MESAJI

NALLIHAN’DA “LAVANTA HASAT ŞENLİĞİ” DÜZENLENDİ

Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinin Başarı Oranı Her Yıl Artıyor

MİLLÎ TAKIMIMIZA CACABEY MEYDANI’NDA DESTEK VERİYORUZ

1 TEMMUZ KABOTAJ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

CHP Genel Başkanı Özel Selçuk’ta yanan ormanlık alanı inceledi

Yenimahalle’de Geleneksel Köylü Pazarları Kuruluyor

MİLLİ TAKIMIN MAÇI DEV EKRANDA İZLENECEK

34°