Tarih: 10.10.2024 11:52

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi hükümlerine göre Belediye Meclisimiz aşağıdaki gündemi görüşmek üzere 10.10.2024 Perşembe günü saat 14.00'de Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezimizin Konferans Salonunda Ekim Ayı 2. Birleşimini gerçekleştirecektir. DUYURULUR.

1-Açılış ve yoklama.

2-Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin görüşülmesi.

3-Belediyemizin 2024 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin revize edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

4-Belediyemizin 2024 mali yılı bütçesinin T Cetveline, belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere; Pick-up (Kamyonet, sürücü dâhil 3 veya 6 kişilik), panel ve Kamyonun (Şasi kabin tam yüklü ağırlığı en az 17.000 kg.) eklenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi.

5-5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi hükümlerine göre; mülkiyeti belediyemize ait olan taşınmazların satışının yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

6-5393 sayılı Belediye Kanununun 13. maddesi hükümleri uyarınca, ÖSYM tarafından yapılan 2024 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (AÖF, DGS, YDS vb hariç olmak üzere) Türkiye'de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazanan öğrencilere öğrenim yardımında bulunulmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Engelliler Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

7-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Gözne Mahallesi 4624 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz maliki tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan "Ekoturizm" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

8-TEİAŞ(Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi) tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan 154 kV Mersin GİS Trafo Merkezine bağlanacak kablo direkleri için hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifine ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu ile Yurt Dışı İlişkiler Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

9-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Çandır Mahallesi, 181 ada, 7 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz maliki tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan "Güneş Enerji Santralı (GES)" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

10-7. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına ikinci askı süresinde yapılan itirazın değerlendirilmesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

11-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi 4480 ada, 6-7-8-11 ve 12 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmaz malikleri tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifine ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

12-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arslanköy Mahallesi, 114 ada, 59 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz maliki tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan "Ekoturizm" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifine ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonunun Ortak Raporunun görüşülmesi.

13-Dilek ve temenniler.


Mersin,Toroslar Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —