TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi hükümlerine göre Belediye Meclisimiz aşağıdaki gündemi görüşmek üzere, 01.10.2024 Salı günü saat 14.00'de Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezimizin Konferans Salonunda mutat toplantısını gerçekleştirecektir. DUYURULUR.

1-Açılış ve yoklama.

2-Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin görüşülmesi.

3-Belediyemizin 2025 mali yılı performans programı taslağının görüşülmesi.

4-Belediyemizin 2025 mali yılı bütçe taslağı ile 2026-2027 yılları tahmini bütçesinin görüşülmesi.

5-Belediyemizin 2025 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesinin görüşülmesi.

6-Belediyemizin 2024 mali yılı vergi, harç ve ücret tarifesine;

7-Belediyemizin 2024 mali yılı bütçesinin T Cetveline belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere; Pick-up (Kamyonet, sürücü dahil 3 veya 6 kişilik), panel ve Kamyonun (Şasi kabin tam yüklü ağırlığı en az 17.000 kg.) eklenmesi.

8-Belediyemize şartsız bağışı 26.09.2024 tarih ve 193931 sayılı Başkanlık Oluru ile kabul edilen, Ali BOZAN adına kayıtlı 48 AOA 009 Plakalı, NM42250000U0118980 Şase Nolu ve HH No:796991 Araç Tescil Belgeli, 2023 Model Kamyonet (BBVAN) Fiat Fiorino marka araç ile ilgili yasal iş ve işlemlerin yapılabilmesi için Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman YILDIZ’ a veya görevlendireceği bir personele yetki verilmesi.

9-5393 sayılı Belediye Kanununun 18/i ve 71. maddesi hükümlerine göre; “Toroslar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi adı altında Bütçe İçi İşletme kurulması.

10-5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesi hükümlerine göre; mülkiyeti belediyemiz adına kayıtlı vatandaş ile hisseli olan taşınmazların, Mersin İli, Toroslar İlçesi Arpaçsakarlar Mahallesi 10525 ada 2 nolu parsel üzerinde bulunan DG 4A Blok 9 nolu (147 m²), DG 4A Blok 10 nolu (147 m²) dairelerin, Arpaçsakarlar Mahallesi 10521 ada 2 nolu parsel üzerinde bulunan FG 1B Blok Zemin Kat 2 nolu (74 m²) dairenin ve Çavuşlu Mahallesi 4557 ada 9 nolu (755,29 m²) parselin satışının yapılmasına ilişkin teklifin görüşülmesi.

11-5393 sayılı Belediye Kanununun 13. maddesi hükümleri uyarınca, ÖSYM tarafından yapılan 2024 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (AÖF, DGS, YDS vb hariç olmak üzere) Türkiye'de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazanan öğrencilerin, sınavı kazandığında Toroslar İlçesinde en az 6 ay ikamet etmesi şartıyla ödüllendirilerek üniversiteyi kazandıkları ilk yıl için hazırlık sınıfları hariç ve karşılıksız olmak üzere; 2 yıllık (önlisans) bölüm kazanan öğrencilere 4.000,00 TL, 4 yıllık (lisans) bölüm kazanan öğrencilere 8.000,00 TL, 5 yıl ve üzeri bölüm kazanan öğrencilere ise 10.000,00 TL Öğrenim Yardımında bulunulması ve ödemelerin Belediyemiz imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada yapılmasına ilişkin teklifin görüşülmesi.

12-5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 4. maddesi hükümlerine göre; Belediye Meclisimizin 18.10.1996 tarih ve 90 sayılı kararı ile üyesi olduğumuz Çukurova Belediyeler Birliğinden ayrılmamıza ilişkin teklifin görüşülmesi.

13-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Gözne Mahallesi 4624 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz maliki tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan "Ekoturizm" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin görüşülmesi.

14-TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi) tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan 154 kV Mersin GİS Trafo Merkezine bağlanacak kablo direkleri için hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifinin görüşülmesi.

15-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Çandır Mahallesi, 181 ada, 7 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz maliki tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan "Güneş Enerji Santralı (GES)" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin görüşülmesi.

16-7. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına ikinci askı süresinde yapılan itirazın değerlendirilmesi.

17-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi 4480 ada, 6-7-8-11 ve 12 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmaz malikleri tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik Teklifinin görüşülmesi.

18-Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arslanköy Mahallesi, 114 ada, 59 numaralı parselde kayıtlı taşınmaz maliki tarafından hazırlatılarak Belediyemize sunulan "Ekoturizm" amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin görüşülmesi.

19-Dilek ve temenniler.

Mersin,Toroslar Belediyesi

Mardin’de Eğitim Yardımı Başvuruları Başlıyor

TRABZON SAĞLIK TURİZMİNDE GELİŞİYOR

CEİD BAŞKAN ÜNLÜCE’Yİ ZİYARET ETTİ

HALİLİYE’DE EKİPLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASIYLA YOLLAR YENİLENİYOR

Evelahir’in 22. Sayısı Okurları Selamladı!

Motosiklet Çalıştayı Gerçekleşti

Başkan Zeyrek; “Her Zaman Ahmetli’nin Yanındayız”

Dünya Turizm Günü’nde Kayseri’ye “Kültür Yolu Festivali” Müjdesi

AHİLİK HAFTASI'NDA ANLAMLI İKRAM