TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

CHP 20.10.2024 18:30:14 0
TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

YILDIZ: 2025 BÜTÇEMİZİN BÜYÜK KISMINI YOL, TEMİZLİK VE YEŞİL ALANLARA AYIRDIK

YILDIZ: TOROSLAR’DA YOL VE TEMİZLİK SORUNU KALMAYACAK

YILDIZ: YATIRIMCILAR TOROSLAR’A GELMEYE BAŞLADI

YILDIZ: TOROSLAR’A İHTİSAS SANAYİ BÖLGESİ, HASTANE, AVM YATIRIMLARI GELECEK

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, cuma günü belediye meclisince onaylanan 2025 bütçesini Torosların senelerdir ihmal edilen ihtiyaçlarını önceleyerek hazırladıklarını söyledi. Yıldız, “Bütçemizin dörtte birini Fen İşleri Müdürlüğüne ayırdık. Toroslar’da yapılmamış yol, asfalt, kaldırım kalmayacak. İkinci büyük bütçeyi Temizlik İşleri Müdürlüğüne ayırdık. Temizlik meselelerini de çözeceğiz. Üçüncü büyük dilimi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ayırdık.  2025 yılında en acillerinden parklarımızı çocuklarımızın gönül rahatlığıyla oynadığı, ailelerimizin dinlendiği, sosyalleştiği mekanlar haline getireceğiz” dedi.

Yatırımcıların Toroslar’a ilgisinin arttığını ifade eden Başkan Yıldız, önümüzdeki aylarda ihtisas sanayi bölgesi, hastane, AVM gibi yatırımlarla Toroslar’ın çehresinin değişeceğini ifade etti.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 19 Ekim Muhtarlar Gününde ilçede görev yapan muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Etkinliğe Toroslar Belediyesi Başkan Yardımcıları Hülya Ayhan, Erdoğan Ay ve Hasan Özalp Önal’ın yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesinin daire başkanları da katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, buluşmada yaptığı konuşmada, muhtarlık kurumunun önemine değindi.

Başkan Yıldız, “Muhtarlık kurumu toplumun en dip hücresine kadar işleyen, mahalleliyle birebir temas eden ve oradaki insanların sorunlarını dile getirme imkanı olan bir müessese. Her bir muhtar aslında devletin mahalledeki temsilcisi ve vatandaşın ilk ulaştığı kişi. Dolayısıyla önemli bir kurum” dedi.

Toroslar’da 67 mahalle olduğunu, bunlardan bir kısmında kadın muhtarların görev yaptığını kaydeden Başkan Yıldız, “ Bu, Toroslar için güzel bir gelişme. Kadınların elinin değdiği yerde işler daha hızlı ilerliyor. Ben, özellikle kadın muhtarlarımızı sık sık ziyaret ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ENKAZ EDEBİYATI YAPMADIK. ŞEFFAFLIK GEREĞİ DURUMU ANLATTIK”

Toroslar’da  1 Nisan 2024’ten  itibaren başka bir döneme başladığına vurgu yapan Başkan Yıldız,  belediyeyi devraldıkları günlerdeki durumu sık sık kamuoyu ile paylaştıklarını ancak enkaz edebiyatı yapmadıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesinin güçlü bir belediye olduğunu her zaman vurguladığını ifade eden Başkan Yıldız, geride kalan 6 aylık sürede, önceki yönetimin yaptığı bütçe ile çalıştıklarını, 2025’ten itibaren kendi dönemlerinde yapılan bütçeyle çalışacaklarını vurguladı.

“BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY YOL, TEMİZLİK VE YEŞİL ALANLARA”

Başkan Yıldız, “Belediyenin durumu hakkında şeffaf olacağız. Harcayacağımız her parayı tüm yurttaşlarımızla paylaşacağız. Mesela ekim ayındaki meclis oturumunda 2025 bütçemizi bağladık. Artık kendi bütçemizle çalışacağız. 2025 bütçemizin, Torosların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğuna inanıyorum. Bütçemizin dörtte birini Fen İşleri Müdürlüğü’ne ayırdık. Toroslar’da yapılmamış yol, asfalt, kaldırım kalmayacak. 2025’ten itibaren en acil sorunları çözeceğiz. İkinci büyük bütçeyi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ayırdık. Temizlik meselelerini de çözeceğiz. Üçüncü büyük dilimi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ayırdık. Belediyemizin 300’ün üzerinde parkı var. Bugüne kadar ihmal edilmiş olan bu parklar da yenilenecek.  Biz park ve bahçelerimize çok büyük bir bütçe harcayarak 2025 yılında en acillerinden başlayarak parklarımızı insanların sosyalleştiği alanlar haline getireceğiz. Çocuklarımızın gönül rahatlığıyla oynadığı, ailelerimizin dinlendiği, sosyalleştiği mekânlar haline getireceğiz” dedi.

“YATIRIMCILAR TOROSLAR’A GELMEYE BAŞLADI”

Toroslar ilçesinin sosyo-ekonomik olarak diğer merkez ilçelerden daha dezavantajlı konumuna dikkat çeken Başkan Yıldız,  “Eskiden beri Toroslar aslında yoksulluğuyla biliniyordu. Ama Toroslar bu kaderini değiştirecek. Emin olun değiştirecek. Bu konuda arkadaşlarımız çok ciddi kafa yoruyorlar. 2025’in başından itibaren Toroslar ihtisas sanayi sitelerine kavuşmaya başlayacak. Kasım ayında arkadaşlarımız revizyonları yapıyorlar. Toroslar’da çok ciddi yatırımlar yapmak isteyen insanlar bize gelmeye başladılar. Gerek sanayi anlamında, gerek hastane, gerek alışveriş merkezi anlamında ciddi talepler var. Bunların yapılabilmesi için bazı plan tadilatlarının yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tahmin ediyorum ki Kasım-Aralık meclisinde bu işlerin önemli bir kısmını çözmüş olacağız. 2025’in ilk yarısında ihtisas sanayi sitelerinin kurulumuna start vereceğiz, temelleri atacağız ve kentimizde binlerce insanın iş bulacağı, yeni zenginliklerin geleceği bir ilçe haline geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLAR KONUSUNDA SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ”

“Toroslar’a yatırım yapacak insanların önünde ceketimizi ilikleriz, her türlü kolaylığı sağlarız demiştik. Yatırımcı dostlarımız gelmeye başladı” diyen Yıldız, “Hastane kurmak isteyen var, alışveriş merkezi yapmak isteyen var, sanayi sitelerinde yatırım yapmak isteyenler var. Görüşmelerimiz sürüyor ve bunlar çok geçmeden gerçekleşecek. Çünkü Toroslar güçlü bir ilçe. Toroslar her anlamda verimli bir yer; ticari, kültürel, demografik anlamda zengin bir ilçe. Ali Cenap insanlar nasıl yan yana, kimse kimseye karışmadan hayatlarını sürdürüyorsa, biz de bu kenti zenginleştirip daha yaşanılabilir bir hale getirme konusunda sözümüzün arkasındayız. Belediye olarak temel hizmetler dışında yapacağımız en önemli iş, yatırımları planlamak ve projelendirmektir. Bu konuda da arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapıyorlar” dedi.

“YAYLALARIMIZIN GÜZELLİĞİNİ PAYLAŞIYORSAK BU KENTİN GELİŞİMİNE DE YARDIMCI OLMALARI GEREKİR”

Toroslar’ın yaz nüfusunun kış nüfusuna göre fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Yazın nüfusumuz 700 bine çıkıyor, ancak bu nüfusun Toroslar’a katkısı yok. Biz onların çöplerini topluyor, asfaltını yapıyor, yollarını düzenliyoruz; ama bunlar, Toros halkının parasından ayrılan bütçeyle yapılıyor. Misafirlerimiz başımızın üstünde, ancak önemli bir kısmı burada yaşamıyor. Yenişehir’den, Tarsus’tan, Mezitli’den geliyorlar. Yaylalarımıza ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor. Kışın iki kamyon çöp toplarken, yazın bu sayı 15-16 kamyona çıkıyor. Bu, Toros halkının bütçesinden harcanan bir para. Bu nedenle, misafirlerimizin de Toroslar’a katkıda bulunmaları noktasında çalışmalar yapıyoruz. Eğer Toroslar’ın güzelliklerini hep beraber yaşıyorsak, misafirlerimizin de bu kentin gelişimine yardımcı olmaları gerektiğini anlatıyoruz.”

“BÜYÜKŞEHİR TOROSLAR’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYOR”

Muhtarlara, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamını da ileten Başkan Yıldız, “Gerçekten, Toroslarımızın sorunlarının çözülmesi konusunda hem kendisi çok ciddi çaba sarf ediyor hem de birim amirlerinin, daire başkanlarının, Toroslar’ın sorunları konusunda pozitif ayrımcılık yapmaları gerektiğini sık sık tembih ediyor” dedi.

“BELEDİYEDE ARTIK HERKESİN DAYISI VAR””

Muhtarların ve vatandaşların, yeni hizmete alınan 444 41 33 numaralı çağrı merkezini kullanmalarını öneren Başkan Yıldız, “Kimsenin belediye başkanına ya da meclis üyesine ulaşmak için torpil aramasına gerek yok. 444 41 33 numaralı telefon çalışıyor. Sekiz halkla ilişkiler personelimiz 24 saat bu telefonun başında bekliyor. Halktan gelecek her türlü talebi not ediyorlar ve ilgili birime iletiyorlar. İşleyiş şu şekilde: Telefon kapandıktan bir dakika sonra talep ilgili birim müdürüne düşüyor. Bu aynı zamanda bizim personelimizi de denetlememizi sağlıyor. Gerçek manada cevap verilip verilmediğini de oradan hem ben hem başkan yardımcısı arkadaşlarım hem de birim müdürlerimiz takip edecek. Ve belli bir müddet içerisinde soruna dair herhangi bir çözüm üretilmemiş ya da karşı tarafa bir yanıt gitmemişse, mutlaka o benim masamda gözüküyor. Ben de ilgili başkan yardımcısına ve ilgili müdürüme bu işin yapılmadığına dair kişisel olarak hesap soruyorum. Ben de çünkü rutinimi değiştirdim. Her gün sabahleyin geldiğimde ilk yaptığım iş, Mersin’deki yerel haberleri okumaktı. Şimdi ise gazeteleri okuduktan sonra ilk iş olarak o programı açıyorum. O programdaki özellikle günü geçmiş talepleri ve şikâyetleri kontrol ediyorum. Varsa da ilgili arkadaşlarımla konuşup bu denetimi böylelikle sağlamış oluyorum” dedi.

“BÜTÇENİN HER KURUŞU TOROSLAR HALKININ HİZMETİNDE OLACAK”

Konuşmasının sonunda muhtarların gününü bir kez daha kutlayan Başkan Yıldız,  “Her birimizin bu kentin gelişmesi, bu kentin yaşamının daha kaliteli ve konforlu olması için elinden geleni yaptığına inanıyorum. Ben de Toroslar’a ilişkin yapılacak her türlü katkıya canı gönülden destek vereceğimi ve Toroslar’ın ne imkanı varsa bu imkanları beraberce kullanacağımıza dair söz veriyorum. 2025 yılında 2 milyar 220 milyon 275 bin TL olarak belirlenen bütçemizin tamamı gerçekleşirse, bunun her kuruşunun Toroslar halkının hizmetinde olacağını ve bunu sizin denetlemeniz gerektiğini bir kez daha belirterek gününüzü kutluyorum” dedi.


Mersin,Toroslar Belediyesi

İZMİT BELEDİYESİ BU HAFTA BULDUK MAHALLESİ SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

Cumhuriyet Bayramı’na özel 100. Yıl Cumhuriyet Korosu konseri

Dünya Habitat Günü Paneli

Milli Okçular, Bursalı gençlerle buluştu

TEPEBAŞI MUHTARLARI BİR ARAYA GELDİ

-BAŞKAN BAKKALCIOĞLU SARAR GİYİM’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Şeniz Doğan’dan Muhtarlar Günü İçin Mesaj

Kemer Belediyesi Ekim ayı devam meclisi gerçekleştirildi

17.1°