TEPEBAŞI'NDAN 'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FESTİVALİ'

TEPEBAŞI

TEPEBAŞI'NDAN 'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FESTİVALİ'

Tepebaşı Belediyesi’nin Almanya’dan kardeş şehir olan Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte kazandığı “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışması kapsamında ‘Sürdürülebilirlik Festivali’ düzenlenecek. Festivalin ev sahipliğini Tepebaşı Belediyesi yapacak.

Tepebaşı Belediyesi’nin dünya ve Türkiye’den kardeş kentleri ile temasları devam ediyor.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından Almanya ve Türkiye arasında yerel yönetim iş birliğini ve karşılıklı iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasını kazanan Tepebaşı Belediyesi ve Almanya’dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi, projenin son ayağı olarak ‘Sürdürülebilirlik Festivali’ düzenleyecek. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenecek festival, yenilikçi sivil toplum aktörleri, yerel yönetim yetkilileri ve yerel halk gibi farklı paydaşları bir araya getirmeyi amaçlıyor. 2 gün sürecek festivalde, kentsel sürdürülebilirliği sağlanmasında vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımını artırmaya yönelik eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Atölyeler düzenlenecek

Tüm eğitim ve atölye çalışmalarını deneyimlemiş katılımcılar, edindikleri bilgilerle kendi sivil toplum girişimlerini tasarlayacak. Ayrıca katılımcılar, ‘Hayalindeki Sivil Toplumu Yarat’ ve ‘Kentsel Sürdürülebilirlikte Sivil Toplumun Yeri Tasarım Atölyesi’ ile kendi girişimlerini şekillendirerek hazırladıkları pankartlarla projelerini sunacak. Atölyelerin yanı sıra sivil toplum alanında çalışan kuruluşlar kendilerini tanıtarak iyi uygulamalarını paylaşacak. Festival sonunda ise belediye ve sivil toplum arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan “Sürdürülebilir Kentsel Yönetişim Ağı” kurulumu sağlanacak. Bu manifesto ile Tepebaşı Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları, kentsel sürdürülebilirlik alanında birlikte çalışma, toplumsal fayda sağlama ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma konusunda hareket edecek.

Düzenlenecek eğitim ve atölyelere katılmak isteyenler görselde yer alan QR kodu okutarak veya https://tinyurl.com/kentselsurdurulebilirlik linkine tıklayarak kayıt formuna ulaşabiliyor.

Eskişehir,Tepebaşı Belediyesi

Hırvat-Türk Dostluk Derneği’nden İzmir’e ödül

BAŞKAN KARA YÖREX FUARI’NDA

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN KÜLTÜREL MİRAS ATAĞI ALANYA İPEĞİ MARKA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR