TEKİRDAĞ ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ BERTOLT BRECHT İLE AÇIYOR

CHP 1.10.2024 00:15:41 0
TEKİRDAĞ ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ BERTOLT BRECHT İLE AÇIYOR

Bertolt Brecht’in kurduğu Epik Tiyatro türünün en güzel örneklerinden biri olan Puntila Ağa ve Uşağı Matti isimli oyun, Prof. Dr. Ümit Aydoğdu rejisi ile 2024 - 2025 sezonunda seyircisiyle buluşacak. Işık tasarımını Ayşe Sedef Ayter’in yaptığı oyunun özgün müzikleri Oktay Köseoğlu’na ait.

Sınıf çatışmalarını patron-işçi ilişkisi üzerinden ele alan oyun, izleyicilere eğlenceli bir tiyatro deneyimi sunarak toplumsal hiyerarşinin bozuk çarklarına derin eleştiriler getiriyor.

2023-2024 sezonunda 108 temsilde 27.968 seyirciye ulaşan ve üç ayrı ödül jürisinden toplamda sekiz ödül alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tiyatro sezonunun kapanmasından kısa bir süre sonra hiç zaman kaybetmeden yoğun bir prova sürecine girdi. Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren TBBŞT ekibi, yeni oyunları ile seyircisinin karşısına çıkacağı günü heyecanla bekliyor.

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’ın kültür sanat yaşamına büyük katkılar sunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geride bıraktığımız sezonlarda başarıyla sahnelenmiş oyunlarıyla da seyircileri ile buluşmaya devam edecek.

TÜM TİYATRO SEVERLERİ OYUNLARIMIZI İZLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Yılmaz İçöz Sahnesi’nin yanı sıra, ilçelerimizde bulunan tiyatro salonlarında da oyunlarını sahneleyecek olan TBBŞT ekibi, halkımızı bu sanatsal deneyimin bir parçası olmaya davet ediyor.

CANDAN BAŞKAN: “ŞEHİR TİYATROMUZUN BAŞARILI BİR SEZON GEÇİRMESİNİ TEMENNİ EDİYOR, TÜM SEYİRCİLERİMİZE İYİ SEYİRLER DİLİYORUM.”

Her daim yaşamsal fonksiyonları aktif, dinamik bir kent hayatı için sanatın çok önemli bir gereklilik olduğuna vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, yeni sezonda perdelerini açacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu için şu ifadelere yer verdi:

Yılmaz İçöz Sahnesi başta olmak üzere yeni sezonda ilçelerimizde de oyunlarını sahneleyecek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyor, tüm seyircilerimize iyi seyirler diliyorum.


Tekirdağ,Tekirdağ Belediyesi

Engeller tekerlekli sandalye futbolu ile kalktı

KERVANSARAY MAHALLESİ'NE YAPILAN PARKIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şampiyonlar sezona hızlı başladı

MANSUR YAVAŞ'TAN TARSUS BELEDİYESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET

Büyükşehir, AB Remedies-2 Programından Hibe Almaya Hak Kazandı

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKAN ZEYBEK, BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Balıkesir’de planlı kalkınma dönemi başladı

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un emektar sanatçılarını bir araya getirdi

Gastronomi Festivali renkli görüntülerle başladı

16.3°