TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU 100. TEMSİLİNİ SAHNELEDİ

CHP 7.05.2024 13:00:02 0
TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU 100. TEMSİLİNİ SAHNELEDİ

Şehrin kültürel yapısına katkı sağlamak, tiyatro sanatını yaygınlaştırmak ve evrensel değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak, kentimizi ulusal ve uluslararası alanda kültür sanat faaliyetleri açısından özel bir konuma getirmek ve sanat üretiminde yüksek standardı yakalamak amacıyla kurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 100. Temsilini sahnelemenin gururunu yaşıyor.

2023 yılı başında kurulan Tekirdağ Şehir Tiyatrosu 7 Mayıs 2023 tarihinde Haldun Taner’in kaleme aldığı ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyun ile ilk temsilini gerçekleştirdi. 2023 – 2024 Tiyatro Sezonunu Karmakarışık oyunu ile açan Tekirdağ Şehir Tiyatrosu aynı sezon içeresinde ‘Midas’ın Kulakları’ adlı çocuk oyununu ve ‘Karar’ adlı oyunu sahneledi.

Güçlü oyuncu kadrosu ve nitelikli teknik ekibi ile birlikte birbirinden güzel oyunlar sahneleyen Tekirdağ Şehir Tiyatrosu, yeni kurulan bir tiyatro olmasına rağmen birçok başarıya imza attı. 10. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek Ve Başarı Ödüllerinde 7 ödül birden alırken ve 48. İsmet Küntay Tiyatro Ödüllerinde ‘Tiyatronun Tanınması ve Yaygınlaştırılmasına Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Tekirdağ Şehir Tiyatrosu, kısa süre içerisinde elde ettiği başarılar ile birlikte 100. Temsilini sahnelemenin gurur ve heyecanını tiyatro severlerle paylaştı.

BAŞKAN YÜCEER: “TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROMUZ, 100. TEMSİLİ İLE BİZLERİ GURURLANDIRDI”

Şehir tiyatrosunun kısa süre içerisinde önemli başarılar kazandığını ve yoluna emin adımlarla devam ettiğini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tüm sanat dallarını kapsamaya çalışan, bireysel ve toplumsal değerleri temel alan özgün sanat eserleri üretmek üzere her zaman güzeli ve iyiyi aramak için yola çıkan ve her durumda köklerinden beslenip evrensele ulaşmak için devamlı gelişmeyi amaçlayan bir sanat kurumu olması hedefi ile yoluna devam eden Şehir Tiyatromuzun 100. Temsilini sahneye koyması hepimizi gururlandırdı. Tekirdağlı sanatseverlerin gönlünde taht kuran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatromuzun 100. Temsilinin hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da aynı şekilde başarılı temsillerine devam edeceğine ve ilimize önemli başarılar kazandıracağına yürekten inanıyor, tüm tiyatro ekibimize başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 100. Temsilinde sahneye koyduğu ‘Karmakarışık’ adlı oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazandı ve ayakta alkışlandı.


Tekirdağ,Tekirdağ Belediyesi

BAŞKAN ATAÇ: "ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE ATATÜRK'ÜMÜZÜN ÇİZDİĞİ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ"

İKLİM İZCİLERİ ATA'NIN HUZURUNDA

GENÇLİK TİYATROSU YENİ OYUNU İLE TAM NOT ALDI

“Gençliğin bakış açısına ve projelerine öncelik vereceğiz”

SEYHAN'DAN ÖĞRENCİLERE, " SINAV KAYGISI" EĞİTİMİ

19 Mayıs Coşkusu Mersin Büyükşehir İle Zirveye Ulaştı

BAŞKAN ERDEM’DEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Mersin Büyükşehir Mercek’te İşaret Dili Kursu Başlattı

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİ

26.3°