TARİHİN İZLERİ TARSUS KÜLTÜR EVİ'NDE CANLANIYOR

-TARSUS KÜLTÜR EVİ: TARİH VE KÜLTÜRÜN BÜYÜLÜ KAPILARI

-GEÇMİŞİN İZLERİ, TARSUS KÜLTÜR EVİ’NDE HAYAT BULUYOR

-TARSUS’UN KÜLTÜR VE YAŞAMINA DAİR TEK YER

Tarsus Belediyesi tarafından Tarsus’un kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve yöre kültürüne özgü ögeleri yeniden kazanmak amacıyla faaliyete geçirilen Tarsus Kültür Evi, ziyaretçi akınına uğruyor. Yerli ve yabancı binlerce turistin ilgisini çeken Kültür Evi, ziyaretçilerden tam not alıyor.

Kubat Paşa Medresesi’nin büyüleyici atmosferinde konumlanan Tarsus Kültür Evi, geçmişten bugüne uzanan Tarsus kültürünü ziyaretçilere sunuyor. Sahip olduğu atmosfer ile ziyaretçilere kapıları açan medresenin içindeki giysiler, eşyalar ve Tarsus’un geçmişini anlatan eserler, bölümlere ayrılmış odalarda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

ZİYARETÇİLERİN GÖZDE MEKANI OLUYOR

Tarsus Kültür Evi’nde yöreye özgü tarım ve ev araçlarından yöresel kıyafetlere, savaş aletlerinden eski zamanlarda Tarsus’un gündelik yaşamında kullanılan oyun, eğlence, hobi ve iş araçlarına, dokuma ürünlerinden mutfak eşyalarına kadar birçok materyal sergileniyor. Tarsus Belediyesi tarafından Kubat Paşa Medresesi’nin tarihi dokusuna müdahale edilmeden modern tasarım ve çalışmalarla dizayn edilen Kültür Evi ziyaretçilerin gözde mekanı oluyor.

Mersin,Tarsus Belediyesi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “KENT GEZİLERİ”NDE YENİ ROTA: GÖLBAŞI

İzmirliler Anne Kart’tan memnun

Oasis Aquapark sezonu açıyor