Tandır geleneği yaşatılıyor

DİĞER 9.10.2024 23:38:28 0
Tandır geleneği yaşatılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, asırlardır süren tandır geleneğini devam ettirmek amacıyla Kayapınar ilçesinde işlevsiz hale gelen 2 tandırı onararak halkın hizmetine sundu.

Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kullanılan tandır geleneğinin kent merkezinde de unutulmaması amacıyla çalışmalar yürütüyor. 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’un, 3 Eylül’de yenilenen Kayapınar ilçesindeki 500 Evler Futbol, Voleybol ve Basketbol Semt Sahalarında yaptığı incelemeler sırasında yurttaşlardan gelen tandırların onarılması talebi doğrultusunda çalışma başlatıldı.

Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca sahaların hemen yanında bulunan iki tandırda yenileme işlemi yapıldı. Çalışmaları tamamlanan 2 tandır halkın hizmetine sunuldu.

Yurttaşlar hizmetten memnun

500 Evler Mahallesi sakinleri, asırlardır bölgede kullanılan ve günümüze kadar gelen kültürel bir miras olan tandırların yenilenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Alanın temizliği ile tandırların kurulumunun en güzel şekilde yapıldığını belirten yurttaşlar, yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

MUŞ BELEDİYESİ YOL YENİLEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR!

Eş Başkan Türk, Mahalle Sakinlerinin Şikayetlerini Dinledi

İpekyolu Arama Kurtarma Ekibimizin 3. Grubu, İlk Yardım Eğitimine Başladı

Huzurlu Bir Kent İçin Zabıta Denetimleri Devam Ediyor

Büyükşehir, Eyyübiye’ye Grup Yolları Kazandırıyor

Mardin’de Yaz Atölyeleri Tamamlandı

Eyyübiye Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Araç Satış İhalesi Hakkında Duyuru

DİSKİ 11 bin 329 metre kanalizasyon hattı yaptı

Karaköprü’de Yeni Yol Açma Çalışmaları Devam Ediyor

28.3°