TADINA DOYAMADIĞIMIZ 1. KÜTAHYA GASTRONOMİ YARIŞMASI’NDA HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK FİNAL

CHP 22.10.2024 13:09:35 0
TADINA DOYAMADIĞIMIZ 1. KÜTAHYA GASTRONOMİ YARIŞMASI’NDA HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK FİNAL
Kütahya Belediyemiz tarafından düzenlenen, lezzetlerin kıyasıya yarıştığı, hem şehrimizin zengin mutfak kültürüne hem de uluslararası tatlara ev sahipliği yapan ve birbirinden renkli etkinliklerle dolu 1. Kütahya Gastronomi Yarışması Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci’nin katılımıyla, hafızalardan silinmeyecek bir finalle sona erdi.

Gastronomi Söyleşisi ve İkramlar

Etkinliğimizin öne çıkan bölümlerinden biri olan Gastronomi Söyleşisi, Türkiye’nin dünyaca ünlü şefleri Hüseyin Özer ve Ayvaz Akbacak'ın katılımıyla gerçekleşti. Şefler, hem gastronomi meraklılarına hem de profesyonel mutfak sanatçılarına ilham veren hikayelerini ve mutfak sırlarını paylaştı.

Kütahya Belediyemiz tarafından sunulan yerel ve uluslararası ikramlar, etkinliğe katılan vatandaşlarımıza keyifli bir lezzet deneyimi yaşattı. Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci, geleneksel tarhana çorbamızı ocak başında kendi elleriyle karıştırdı.

Yarışmacılar Hem Yerel Hem Uluslararası Lezzetler Kategorilerinde Yarıştı

Yarışmanın en heyecanlı anlarında yarışmacılar, özgün tarifleri ve yaratıcı sunumlarıyla jüriyi etkilemeye çalışırken, vatandaşlarımız da yarışmacıların heyecanına ortak oldu. Yarışmacılarımızın hazırladığı birbirinden lezzetli tabaklar büyük beğeni topladı. Her biri birbirinden yetenekli şeflerin hünerlerini sergilediği bu anlar, hafızalarda yer etti.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri ile Ruhumuzu Doyurduk

Sanat da etkinliğimizin vazgeçilmez bir parçasıydı. Yerel Kültür Sanat ve Zanaat Günleri kapsamında el yapımı sanat eserlerinin sergilendiği stantlar, etkinliğe farklı bir boyut kazandırdı. Etkinlik sırasında, ülkemizin sevilen tiyatro sanatçılarından Orhan Şeref Ayca'nın sergilediği stand-up gösterisi, vatandaşlarımızdan büyük alkış aldı.

Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci de bu özel etkinlikte yer alarak, şehrimizin gastronomi ve kültür mirasına olan inancını bir kez daha ifade etti. Belediye Başkanımız Kahveci, etkinliğin Kütahya’mızın hem kültürel hem de gastronomik zenginliklerini dünyaya tanıtma açısından büyük önem taşıdığını belirterek, yarışmacılara ve etkinliğimize katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti. Büyük Final ve Ödül Töreni Yarışmanın büyük finalinde nefesler tutuldu.

Jürinin titizlikle değerlendirdiği yarışmacılar arasından öne çıkan isimler, yetenekleriyle şehrimizi gururlandırdı. Dereceye giren yarışmacılarımız, hem başarılarıyla hem de şehrimizin mutfağını yüceltme gayretleriyle vatandaşlarımızdan büyük alkış aldı.

Yöresel lezzetler kategorisinde, hünerleriyle dikkat çeken Hamide Çekinmez birincilik ödülüne layık görülürken, Rukiye Kaya ikinci, Ülfet Haset ise üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Dünya mutfağı kategorisinde ise mutfak sanatındaki ustalığıyla birinciliği kazanan isim Kerim Yıldız oldu. Orçun Işık ikinci sırada yer alırken, Erdoğan Bircan üçüncü sıraya yerleşti.

Ödül töreni, Kütahya Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci’nin katılımcılara plaket, hediye ve ödüllerini takdim etmesiyle sona erdi. Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanımız Mehmet Siper’i makamında ziyaret etti.

KARTAL’DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ BULUŞMASI

HÜSEYİN AYSAN VEFAT İLANI

Başkan Seçer, Alkım Sümer'in Acılı Gününde Yanında Oldu

MANAVGAT’TA MUHTARLAR GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Yaşasın Cumhuriyet

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ: TEZGAH AÇMADAN PAZAR OLMAZ

TADINA DOYAMADIĞIMIZ 1. KÜTAHYA GASTRONOMİ YARIŞMASI’NDA HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK FİNAL

Keçiören Belediyesinin enerji tasarrufu belgelendi

18.3°