TADEKA’da ‘Ustaları Anma’ Etkinliği

CHP 29.06.2024 13:37:04 0
TADEKA’da ‘Ustaları Anma’ Etkinliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında şiir ve edebiyat dünyasının büyük ustaları Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’in anıldığı ‘Haziran’da Ölmek Zor’ şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Haziran ayında yaşama gözlerini yuman Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’in birçoğu şarkı ve türküye çevrilen eserlerinin seslendirildiği programda duygu dolu anlar yaşandı. TADEKA Edebiyat Kurulu tarafından tertip edilen programda Eyşan Büte Kıraşı, Nazım Hikmet’in hayatından kesitleri sunarken; Bilgehan Güçtemur Ahmed Arif’i, Murat Baycanlar ise Orhan Kemal’i anlattı.

Eren Kaya ve Mert Güncan’ın sazlarıyla renk kattığı programda Alaeddin Dağdelen, İsmail Çiçek, Ayşe Kuru ve Harun Talaş, büyük ustaların eserlerini dillendirdiler. Anma programına TADEKA üyelerinin yanı sıra sanatseverlerde yoğun ilgi gösterdi.

Kıraşı: “Onları unutmuyoruz, anmayı asla ihmal etmiyoruz”

TADEKA Edebiyat Kurulu üyesi Eyşan Büte Kıraşı, program için yoğun emek harcandığını ifade ederek, “Haziran ayı çok değerli edebiyat insanlarını maalesef yitirdiğimiz bir ay. Onları unutmuyoruz, anmayı asla ihmal etmiyoruz. Haziran’ın kaçı olursa olsun muhakkak bir zaman ayırıyoruz. Etkinliğimiz Haziran’ın biraz sonuna denk geldi. Ama sanatseverlerde bizi bırakmadılar. Bizde bu etkinlik için çok çalıştık, çok prova yaptık, çok toplantı yaptık. İyi bir iş çıkarmaya çalıştık. Ahmed Arif, Orhan Kemal ve Nazım Hikmet’i andık. Umarım adlarına, efsanelerine yakışır bir şekilde anmışızdır. Teşekkürler katılan herkese” diye konuştu.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi

Büyükşehir ekipleri can dostları yangından korudu

Başkan Uysal, insansı robot Desdemona’yla Antalya'nın geleceğini konuştu

Çalışan Belediye

Yaşar’dan Kaymakam Kurtbeyoğlu’na Ziyaret

Asfaltsız Yolumuz Kalmayacak

YIL SONU SERGİSİ ADALAR’DA AÇILACAK

Hayvan Bakımevi Projemiz

Kurban Bayramı

Topdağı Mesire Alanı Kapılarını Yeni Sezon İçin Açtı !

34°