Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

CHP 4.07.2024 19:39:20 0
Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, şehrin dört bir yanında birbirinden farklı çok sayıda faaliyet yürüterek daha yaşanabilir bir Süleymanpaşa için durmaksızın çalışıyor.

Fen İşleri, Sosyal Yardım İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekipler, yol yapım ve tamirinden larva ve uçkun mücadelesine, park bakım ve onarımından yosun temizliğine kadar çeşitli kulvarlarda çalışmalarını sürdürüyor.

FEN İŞLERİ EKİPLERİ SOKAK SOKAK SAHADA

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi Alkaya Mevkii’nde yosun temizliği ve piknik alanı yapım çalışmalarının yanı sıra Atatürk Mahallesi’nde birçok sokakta kilit taş döşeme ve onarım çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Ertuğrul, Kumbağ ve Barbaros Mahallelerinde çocuk parkı onarımları, aydınlatma işleri ve yaya geçitleri yenilemeleri de Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yerine getirildi. Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde ise parklarda ve piknik alanlarında kullanılmak üzere piknik masaları, banklar, kamelyalar, saksılar ve engelli yolları gibi birçok kent mobilyası üretimi ve tamiri yapıldı.

PARKLAR YENİLENİYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, 37 mahallede 2179 sokak ve 28 boş alanda toplam 489 bin 385 metrekare ot biçme işlemi gerçekleştirdi. 18 farklı mahallede bulunan 89 parkta uzayan çimler biçilerek parklar daha estetik bir görüntüye kavuşturulurken kullanım alanları daha konforlu hale getirildi. Toplamda 225 bin 152 metrekare çim biçme işlemi yapıldığı öğrenildi. Ayrıca 10 mahallede 1237 sokakta yabani ot ilaçlaması yapılarak istenmeyen görüntüler ortadan kaldırıldı, sinek ve böcek oluşumunun önüne geçilerek yaşam alanları daha sağlıklı hale getirildi. Yine, 65 parktaki otomatik sulama sistemleri onarıldı, çok sayıda parkta oyun grupları yenilendi, yeni oyun alanları yaratıldı, zemin iyileştirmeleri ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Son olarak Kumbağ Mahallesi İpek Ağacı Sokak’ta yeni bir park alanı hayata geçirildi. Burada 1200 metrekare çim serimi gerçekleştirildi, 57 ağaç dikildi, 250 çalı ve 4 bin çiçek ekildi, oyun grupları ile açık hava spor aletleri yerleştirildi ve Kumbağ Mahallesi’ne bir yeşil alan daha kazandırılmış oldu.

LARVA VE UÇKUN MÜCADELESİ TAM GAZ SÜRÜYOR

Öte yandan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Sağlık İşleri Birimi Larva ve Uçkun ile Mücadele ekipleri durgun su birikintileri, dere yatakları ve otluk alanlarda sivrisinek oluşumunu engelleyebilmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İlaçlama faaliyetleri haftanın yedi günü tüm mahallelerde dönüşümlü olarak yapılıyor.


Tekirdağ,Süleymanpaşa Belediyesi

Çim Konserleri başladı

ASKİ UYARDI:“SERİNLEMEK İÇİN SUYA GİRERKEN CANINIZDAN OLMAYIN”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMEKLİLERİN YANINDA: 39 BİN 954 EMEKLİYE ON BİRİNCİ KEZ DESTEK ÖDEMESİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 2025-2029 STRATEJİK PLANLAMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞT

Yaz Dostum Konserleri, Yaz Akşamlarının Eşlikçisi Olmayı Sürdürüyor

Kurban Bağışları Aşhane’de Pişiyor Vatandaşın Sofrasına Ulaşıyor

MESKİ, Su Güvenliği Sistemini Hayata Geçiriyor

- BOZÜYÜK ÇEYREK FİNAL HEYECANINI TEK YÜREK OLARAK DEV EKRANDAN İZLEDİ

BİNLERCE ALANYALI MİLLİ MAÇI TEK YÜREK İZLEDİ

33.9°