Stajyer hekimlere uygulamalı su arıtma eğitimi verildi

AK PARTİ 14.09.2024 17:23:40 0
Stajyer hekimlere uygulamalı su arıtma eğitimi verildi
SASKİ, Karaman Atık Su Arıtma ve Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin kapılarını SAÜ Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri için açtı. Stajyer hekimler Halk Sağlığı Stajı kapsamında suyun arıtılma sürecini yerinde gözlemleyerek sürecin işleyişi hakkında bilgiler aldılar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), arıtma tesislerinde öğrencileri ağırlamaya ve eğitim hayatlarına ışık tutmaya devam ediyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri Halk Sağlığı Stajı kapsamında, Karaman Atık Su Arıtma Tesisi’ni ve Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti.

Atık suların çevre üzerindeki etkileri konuşuldu
Öğrenciler ilk olarak Karaman Atık Su Artıma Tesisi’ni ziyaret ederek işleyiş hakkında bilgiler aldılar. Uzmanlar tarafından öğrencilere, atık suyun arıtılma süreci ve halk sağlığı açısından önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Ziyaret kapsamında geleceğin hekimleri, atık suyun çevreye zarar vermeden arıtılarak doğaya geri kazandırılması hakkında detaylı bilgiler aldılar.

İçme suyunun arıtılma aşamaları gösterildi
Karaman Atık Su Arıtma Tesisi’ndeki ziyaretlerinin ardından Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne geçen öğrenciler, modern teknolojiyle donatılmış tesiste suyun arıtılma sürecini gözlemledi. Uzmanlar tarafından halk sağlığı açısından temiz suyun önemi ve tesisin işleyişinin anlatıldığı ziyarette, öğrencilere suyun arıtılma aşaması uygulamalı olarak gösterildi.

 


Sakarya,Sakarya Belediyesi

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BATTALGAZİ’DE GENİŞ ÇAPLI ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Osmangazi Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Korosu Kuruyor

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Büyükşehir Kocaali Sosyal Tesisleri sezonun gözdesi oldu

Başkan Büyükkılıç’tan Yangın Çıkan Fabrikada İnceleme

Sakarya’nın dev adamları parkeye çıkıyor: 9 haftalık fikstür belli oldu

29. yılında SAGÜSAD sergisi OSM’de açılıyor

Eğitimciler Büyükşehirle Sakarya’nın güzelliklerini keşfetti

Başkan Görgel, Kahramanmaraşspor’u Zorlu Müsabakada Yalnız Bırakmadı

26.3°