Sosyal yardım destekleri %400 arttı

CHP 21.09.2024 15:06:29 0
Sosyal yardım destekleri %400 arttı

Bolu Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine tam destek

Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Bolu Belediyesi, son beş yılda sosyal yardımları %400 oranında artırarak, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Özellikle pandemi, ekonomik kriz ve yaşlı nüfusun artışı gibi faktörlerin etkisiyle, Bolu Belediyesi’nin sağladığı sosyal yardımlar büyük ölçüde genişletildi. Bu süreçte Solmaz Ana Aşevi, Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı gibi sosyal destek projeleri kritik bir rol üstlendi.

Sosyal yardımlarda büyük artış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın liderliğinde, “sosyal belediyecilik” ilkeleri doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonucunda, belediyenin sosyal yardım destekleri son beş yıl içinde %400 oranında artırıldı. Özellikle 2023 yılında hizmete giren Solmaz Ana Aşevi, Gıda Bankası ve Hayır Çarşısı, Bolu’daki ihtiyaç sahiplerine kapsamlı destek sunarak, onların temel ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir güç haline geldi.

Aşevi günde 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor

Bolu Belediyesi’nin yardımlaşma ve dayanışma örneklerinden biri olan Solmaz Ana Aşevi, her gün 2 bin kişiye sıcak yemek hizmeti veriyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, yardıma muhtaç, hasta ve engelli bireylerin evlerine kadar ulaştırılarak, onların sağlıklı ve düzenli beslenmesine katkı sağlanıyor.

Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerine tam destek sağlıyor

Gıda Bankası, bir evin tüm gıda gereksinimlerini karşılayacak çeşitli ürünlerle donatılmış durumda. Bolulu hayırseverlerin de katkılarıyla temin edilen bu gıdalar, belediyenin “Yoksulluk Haritası”na kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine düzenli aralıklarla ulaştırılıyor. Ayrıca Gıda Bankası, Çölyak hastaları için glütensiz ürünler de sunarak, bu bireylerin ihtiyaçlarına özel çözümler üretiyor.

Hayır Çarşısı: Her yaşa ve ihtiyaca uygun destek

Tesisin Hayır Çarşısı bölümü ise bir mağaza gibi her yaştan ihtiyaç sahibine giysi, ayakkabı, ev eşyası ve mobilya gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Tüm ürünler ya sıfır ya da kullanılabilir durumda olan ikinci el eşyalar arasından seçiliyor. Maddi durumu iyi olmayan bireyler ve aileler, bu çarşıdan ücretsiz olarak yararlanarak temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Bolu,Bolu Belediyesi

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NDE ATÖLYE KAYITLARI BAŞLADI

Büyükşehir’in gezileriyle İzmir’de güzel bir gün