SİVRİ SİNEK ARTIŞINA NEDEN OLACAK DURUMLARDA CEZA İŞLEMİ UYGULANACAK

CHP 28.06.2024 19:41:08 0
SİVRİ SİNEK ARTIŞINA NEDEN OLACAK DURUMLARDA CEZA İŞLEMİ UYGULANACAK

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirici açıklamada, sivri sinek ve larva oluşumunu artıracak durumlara karşı uyarıda bulunulurken, sinek oluşumunu artıracak uygulamalarda bulunan hane ve mülk sahiplerine ceza işlemi uygulanacağı belirtildi.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada Bilecik’te bulunan arsa ve mülk sahiplerine ait alanlarda bulunan su birikintilerinin temizlenmesi gerektiği bildirildi.

ZABITA VE İLGİLİ MÜDÜRLÜKLER TARAFINDAN DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gerekli temizlik çalışması yapmayan hane, arsa ve mülk sahiplerine yönelik Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili müdürlük çalışanları tarafından ceza işleminin uygulanacağı bilginin verildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
‘’Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 gün 24 saat esasına göre ilaçlama çalışmaları devam etmektedir. Halkımızın sağlığını korumak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla yürütülen çalışmalara vatandaşlarımızın da katkı sunması çok önemlidir. Bu anlamda başta metruk alanlar olmak üzere kullanılmayan noktalarda biriken suların temizlenmesi büyük önem arz etmektedir. Zabıta Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili müdürlükler tarafından bu yönde denetimler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın çevre temizliğine dikkat etmeleri, sinek oluşumunu arttıracak yanlış uygulamalardan kaçınmaları sivrisineklerle mücadele çalışmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca bahçelerde sulama amaçlı depolanan suların kapaklarının mutlaka kapalı olması gerekmektedir. Söz konusu yanlış uygulamaların ortaya konulması durumunda gerekli ceza işlemlerinin yapılacağı bilgisini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.’’ İfadelerine yer verildi.

Bilecik,Bilecik Belediyesi

Büyükşehir'den Yılkı Atına 5 Saat Süren Tedavi

Ahmet Akın, personelinin arkasında durdu!

Bursa’da yangın seferberliği sürüyor

Mudanya Plajı, Büyükşehir kalitesiyle hizmete açıldı