SİVEREK BELEDİYESİNE AİT SERALAR GENİŞLETİLİYOR

AK PARTİ 4.07.2024 19:57:45 0
SİVEREK BELEDİYESİNE AİT SERALAR GENİŞLETİLİYOR

Siverek Belediyesi tarafından kadın istihdamına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında ilçede kurulan 7 sera Tarım İl Müdürlüğünün destekleriyle genişletilecek.

Belediye Başkan Vekili Cumali Bayram, Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Mehmet Aksoy, Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak ve beraberindekiler domates ekimi yapılan serada incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Seraları inceleyen teknik ekipler ürünlerin gelişimi, verimi ve işleyişleriyle ilgili istişarelerde bulundu.

Seralarda ürün ve bakımı ile ilgili çeşitli bilgiler paylaşan Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Aksoy seraların geliştirilmesi adına devletin her zaman destek verdiğini belirtti.

Tarım İl Müdürü Aksoy incelemenin ardından şunları kaydetti. ''Siverek ilçemizde belediyemizin ve GAP İdaremizin ortak projesi olan Tarım İl ve ilçe müdürlüğümüzle beraber GAPTEM ve üniversitenin de içerisinde olduğu güzel bir projeyle belediyemiz koordinasyonunda Kadın kooperatifleri için yapılmış olan seralardayız. Seralarda şuan domates üretimi yapılıyor domates üretimi yapan kadınlarımız ürünleri pazarda satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlamış oluyorlar. Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak inşallah bu yıl içerisinde Siverek ve Şanlıurfa dahil olmak üzere 13 ilçemizde 1 dekar alan üzerine seralar kurup mevcut seraları genişletmeyi planlıyoruz, Tarım ve Orman Bakanlığımızın hibe destekleriyle kuracağımız seralarda kadınlarımıza teslim edilecek. Bizim amacımız kadınımızın ekonomik anlamda özgür bağımsız ve kendi kendine yetecek bir ekonomiyle çocuklarına ailesine yardımcı olmasıdır kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaktır. Şanlıurfa'mız için bilinen böyle bir gerçek var sanki kadın ikinci plandaymış gibi bir algı var kesinlikle öyle bir şey söz konusu olamaz bizim ilimizde kadın aslında işin patronu işi yöneten ve işi uygulayan bireydir. Bizim içinde kadınlarımızı desteklemek devletimizin valimizin görevidir. Buradaki seralarımızın sayılarını da çoğaltarak Siverek'i seracılık anlamında önemli bir merkez haline getirmektir. Projede emek sarf eden çalışan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Başkan Vekili Cumali Bayram ise şunları kaydetti. ''Bugün Belediyemize ait seralarımızı Tarım İl Müdürümüz Mehmet Aksoy, GAPTEM ve üniversiteden gelen hocalarımızı ağırlamaktan çok memnun oldum. Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sera projemizin daha da büyüyerek kadınlarımızın bölgede kendi aile bütçelerine katkı da bulunmaları bizim içinde çok kıymetli inşallah bu tür projeler bölgemizde daha da geliştirilir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı sera da 7 Adet 1000 er m² lik kapalı çiftçi serası, 20.000 m² lik açık tarım alanı ve idari binadan oluşmaktadır. Proje Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesi ortaklığında GAP Bölge Başkanlığı hibe desteği ve Siverek Belediyesi Eş finansman katkılarıyla yürütülmektedir.


Şanlıurfa,Siverek Belediyesi

Büyükşehir Ulaşım A.Ş., 2024’ün İlk 6 Ayında 78 Milyonu Aşkın Yolcu Taşıdı

Başkan Büyükkılıç: “Şehir Zemininin Röntgenini Çekiyoruz”

AMFİ TİYATRO’DA MİLLİ HEYECAN

Vefat ve Başsağlığı

Yaşattığın Gurur İçin Teşekkürler Milli Takım

HBB İŞ MAKİNELERİNİ FEYEZAN KANALI’NA İNDİRDİ

Siverek’te kadınların işleteceği aile çay bahçesi açıldı

KARATAY BELEDİYESİ’NİN SIFIR ATIK PROJELERİ TAM NOT ALDI

Bakan Kurum: “Hemşehrilerimizi Yeni Yuvalarına Kavuşturacağız”

33.9°