Tarih: 14.10.2024 11:54

SİVAS TANITIM GÜNLERİ KAĞITHANE'DE BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl Yenikapı’da düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Kâğıthane’de gerçekleşiyor. Sivas’ın kültürel zenginlikleri ve yerel lezzetleri haftasonu Hasbahçe’de İstanbullularla buluşacak.



Sivas Tanıtım Günleri, Kağıthane'de başladı. Kâğıthane Belediyesi, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri; Kağıthane Merkez'deki Hasbahçe mesiresinde düzenleniyor. Sivas Tanıtım Günleri; 56 yöresel ürün çadırı ve 22 STK çadırı 13 Ekim Pazar günü akşam saatine kadar devam edecek.

Sivas Tanıtım Günleri'nin açılışına; AK Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Sivas Platformu ile Sivas Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem, 26. Dönem TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, sivasli milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tüm İstanbulluları haftasonu Hasbahçe'ye davet etti:

''Her yıl Yenikapı’da düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Kâğıthane’de gerçekleşiyor. Belediyemiz, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından düzenlenen Sivas’ın tarihinden kültürüne, turizm potansiyelinden yerel lezzetlerine kadar birçok unsurun yer aldığı bu etkinlik İstanbullulara Sivas’ı yakından tanıma fırsatı sunacak. Ziyaretçilerimiz Sivas’a özgü el sanatlarından yemeklerine, folklor gösterilerinden turistik tanıtımlara kadar birçok farklı aktiviteyi deneyimleme fırsatı bulacak. Etkinliğimiz bugün başladı ve Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek. Tüm İstanbulluları bu güzellikleri deneyimlemeye Hasbahçe'ye davet ediyoruz. Dahası her hafta sonu burada farklı bir ilimizi tanıtacağız. Giresun, Hatay ve Bitlis illerimizin tanıtımları da aynı şekilde gelecek haftalarda burada gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimize selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.''


İstanbul,Kağıthane Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —