“SİVAS KATLİAMI TÜRKİYE'NİN MODERN TARİHİNDEKİ EN KARANLIK OLAYLARDAN BİRİDİR”

CHP 1.07.2024 13:58:41 0
“SİVAS KATLİAMI TÜRKİYE

31 yıl önce yaşanan Sivas Katliamı'nı lanetlediğini ve kınadığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sivas Katliamı'nın, Türkiye tarihinde acıyla ve utançla anılan bir olay olarak durduğunu hatırlattı. 

2 Temmuz 1993'te Madımak'ta tutuşturulan ateşin, vicdanlarda ve belleklerde yanmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Kurt, “2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta gerçekleşen ve 33 değerli insanımızın hayatını kaybettiği Sivas Katliamı'nın 31. yıl dönümünde, onları saygı, özlem ve derin bir üzüntü ile anıyoruz. Sivas Katliamı, Türkiye'nin modern tarihindeki en karanlık olaylardan biridir. Kültürel etkinlik için bir araya gelen aydınlarımızın, sanatçılarımızın ve düşünce insanlarımızın, korkunç bir saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, sadece bir suç değil, aynı zamanda toplumsal bir travmadır. Bu acı olay, bize insanlığımızı sorgulatan, barış ve hoşgörü mesajlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan bir ders olmuştur. Bugün, yaşananları unutmamak ve bir daha yaşanmaması için hep birlikte daha güçlü bir şekilde çaba göstermeliyiz. Kültürel çeşitliliğimize saygı göstermeli, farklı düşüncelere hoşgörüyle yaklaşmalı ve şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığını bilmeliyiz.

 Şairlerin, yazarların, sanatçıların yakıldığı Madımak, kapanmaz bir yara olarak hala kanamaktadır. 2 Temmuz 1993'te onlarca insan hayatını kaybederken, hukukun üstünlüğü, özgürlükler, demokrasi ve insan hakları da kaybetmiştir. Pir Sultan Abdal'a, Aşık Veysel'e ve daha bir çoğuna yurtluk yapmış Sivas, katliamın failleri hak ettikleri cezaları almadıkça insanların yakıldığı kent olarak anılmaya devam edecek. Adalet talebinin zaman aşımına uğratılması, katillerin avukatlığını yapanların şimdi iktidar partisinde milletvekili, bakanlık hatta Anayasa Mahkemesi Üyeliği yapması, binlerce yıldır kardeşçe yaşamayı şiar edinmiş bu halkın vicdanını yakmaya devam ediyor.

Sivas Katliamı'nın 31. yıl dönümünde, kaybettiğimiz her bir insanımızı saygıyla anıyor, ailelerine başsağlığı diliyor ve onların adalet arayışlarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gelecek nesillere bu acı olayın izlerini taşıyarak, birlikte daha güzel bir dünya inşa etmek için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.

Saygılarımla…


Eskişehir,Odunpazarı Belediyesi

ERKEK'TEN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

AÇIK HAVADA SPOR KEYFİ TEPEBAŞI'NDA

-KADIN KOLLARINDAN BAŞKAN BAKKALCIOĞLU’NA ZİYARET

-BOZÜYÜK BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NDEN İŞYERİ PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ

-BOZÜYÜK’TE TÜRKİYE-AVUSTURYA MAÇI, KURULAN DEV EKRANDA İZLENDİ

-BOZÜYÜK KENT KONSEYİ BAŞKANI NERMİN NALBANTOĞLU OLDU

YALOVA’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

İlk ay verileri belli oldu

Esenyurtlular İki Yeni Parka Kavuşuyor

39.1°