Silvan’da Çardak Mahallesinin içme suyu hattı yenilendi

DİĞER 8.09.2024 03:12:16 0
Silvan’da Çardak Mahallesinin içme suyu hattı yenilendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan ilçesi Çardak Mahallesinin kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşması için içme suyu hattını yeniledi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kesintisiz içme suyu ve sağlam altyapı hizmeti sağlamak amacıyla ekonomik ömrünü yitirmiş mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Silvan ilçesinde çalışmalarını yürüten DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çardak Mahallesinin yeni yerleşim alanlarında yaşayan yurttaşların içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan şebeke hattında sık sık patlak oluştuğu ve patlaklara müdahale edilirken yurttaşlara su arzında kesinti yaşandığını tespit etti.

Mahallede çalışma başlatan ekipler, ekonomik ömrünü yitiren içme suyu hattını iptal ederek, yerine nüfus ve imar planı baz alınarak 1000 metre uzunluğunda içme suyu hattı döşedi.

İçme suyu hattının tamamlanmasıyla Çardak Mahallesi ile 400 öğrencinin eğitim gördüğü iki ayrı okulda arızalardan kaynaklı yaşanan su kesintileri çözüme kavuşturuldu.

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Ana Dilde Çocuk ve Yetişkinler için Atölye Kayıtlarımız Başladı.

Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesi Dualarla Açıldı

Başkan Arı Sümer Mahallesi’nde Vatandaşlarla Pekmez Kaynattı