Siirt İtfaiyesi Minik Ziyaretçilerini Ağırladı

DİĞER 27.09.2024 13:43:14 0
Siirt İtfaiyesi Minik Ziyaretçilerini Ağırladı
        Siirt İtfaiye Müdürlüğü, geleceğin bilinçli bireylerini itfaiyecilik mesleği ve yangın güvenliği konusunda bilgilendirmek amacıyla öğrencilerle buluştu. Minik ziyaretçiler, itfaiye araçlarını yakından inceleme ve itfaiyecilik mesleği hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca, çocuklara hem eğitici hem de keyifli anlar yaşatıldı.
İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere itfaiyecilik mesleğinin sadece bir iş değil, büyük sorumluluk ve cesaret gerektiren bir görev olduğunu anlattı. İtfaiye personeli, mesleğin önemine vurgu yaparak yangın anında kullanılan ekipmanları ve itfaiye araçlarının işleyişini detaylı bir şekilde açıkladı. Öğrenciler, itfaiye hortumunu kullanarak yangın söndürme pratiği yapma fırsatı buldu ve bu deneyim, onlara unutulmaz anlar yaşattı.

Miniklere Hem Bilgi Hem Eğlence
        Etkinliğin en heyecan verici anlarından biri de itfaiye hortumu ile su sıkma deneyimi oldu. Minikler, itfaiyecilerin yardımıyla hortumu kullanarak su sıktı ve bu deneyim büyük bir heyecan ve mutlulukla karşılandı. İtfaiye personelinin çocuklara sağladığı bu deneyim, yangın güvenliği konusunda farkındalık kazanmalarına da yardımcı oldu.
Etkinlik sonrası minikler için çeşitli ikramlar hazırlandı. Şekerlemeler, meyve suyu ve atıştırmalıklarla dolu bu özel günde çocuklar hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı buldu.

“İtfaiyecilik Bir Meslekten Fazlasıdır”
        İtfaiye Müdür Vekili Naman Bilek, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada itfaiyecilik mesleğinin sadece bir iş olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk ve büyük bir cesaret gerektirdiğini vurguladı. Bilek, bu tür etkinliklerin çocuklarda yangın güvenliği bilinci oluşturma noktasında son derece önemli olduğunu belirtti ve eğitime katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Siirt,Siirt Belediyesi

Eşbaşkanlardan Hayvan Bakım Merkezi’ne ziyaret

Kadın Otobüs Şoförü Ehliyet Eğitimi Projesi hayata geçiriliyor

Bozova Belediyesinden Eş Başkanlara ziyaret